Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Na današnji dan 1971. godine počela je serijska proizvodnja jugoslovenskog automobila Zastava 101.

 (Dalje)

Reklama


Kompaktna limuzina predstavljena u Ženevi 1992., nasledila je model 75, a u očima fanova predstavlja svetogrđe, jer je napustila zadnji pogon. To 155-ici nikako nisu mogli oprostiti, a dodatan šamar bio je deljenje platforme Type Three s Fiat Temprom i Lancijom Dedrom.

 (Dalje)

Pojava Mercedesa 190, koji je u tom trenutku bio osnovni model u gami, označila je prekretnicu za nemačkog proizvođača.

 (Dalje)

Na nedavno održanom okupljanju članova i prijatelja kluba AMK Veteran Voždovac posebnu pažnju privukla nam je jedna tamnoplava Lada koja je ponosno stajala izložena ispred hotela Moskva branivši boje Rusije.

 (Dalje)

Japanski proizvođač može da se pohvali da izrađuje najprodavaniji električni automobil na svetu, model Leaf, ali malo je poznato da je još 1947. godine napravljen putnički auto na struju koji je imao oznaku Tama.

 (Dalje)

Za mnoge najbolji ‘propeti konjić’ u istoriji – Ferrari F40 nastao je povodom 40. rođendana kompanije i 90. rođendana velikog Enza Ferrarija (1898. – 1988.).

 (Dalje)

Prvi Opel Commodore debitovao je 1967, a model sa ovom oznakom opstao je 15 godina i doživeo tri generacije.

 (Dalje)

Reklama


Najuspešniji automobil u istroiji poljske autoindustrije, proizveden je u 1.445.669 primeraka, ne računajući primerke licencno sklopljene u drugim državama, uključujući i one koje je na jugoslovenskom tržištu plasirala Crvena Zastava.

 (Dalje)

Dostojan naslednik legendarne 'četvorke' oduševio dizajnom i praktičnošću

Kada je postalo jasno da Renault 4 (1961. - 1994.), najprodavaniji i najdugovečniji model u istoriji kompanije, ne može biti usklađen s dolazećim EU regulativama, počeo je razvoj naslednika.

 (Dalje)

Hit u Evropi, bestseler trećeg sveta, jedan od najboljih Peugeota uopšte

Evropski automobil godine 1988. sa nikada dostignutim, rekordnim brojem glasova, jedan je od laureata koji su opravdali osvajanje titule. Prodaja je bila sjajna gotovo svuda osim u SAD, gde je to bio i poslednji ponuđeni model marke.

 (Dalje)

Ove nedelje, kako su mnogi severnoamerički mediji istakli, obeležava se četrdeseta godišnjica kultnog klasika Smokey and the Bandit, filma prepunog akcije u koju su uključeni legendarni automobili.

 (Dalje)

Najavljenim dolaskom druge generacije Serije 8 u BMW-u podsećaju na originalnu "Osmicu" koju su publici premijerno predstavili 1989. na Sajmu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Kent, jugoistočna Engleska, 1896. godine. Volter Arnold uživao u vožnji u svojoj "arnold benc motornoj kočiji", kako se zvao četvorotočkaš sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Toliko se zaneo, da nije primetio da se kreće čitavih 8 milja na čas, oko 13 km/h, čime je prekoračio dozvoljenu maksimalnu brzinu za automobile tog vremena od dve milje na čas! Kazna je bila srazmerna delu, a Arnold je ušao u istoriju kao prvi čovek koji je morao da plati zbog prekoračenja brzine prilikom vožnje automobila...

 (Dalje)

Britanski jurišnik Jaguar XC220 je stvoren u saradnji sa TWR-om, a najvećom brzinom od 349,9 km/h bio je najbrži automobil u svoje doba.

 (Dalje)

Kompanija Mercedes proslavlja 20. rođendan svoje A-Klase, odnosno serije W168, koji je u Nemačkoj između 1997. i 2004. godine proizveden u 1,1 milion primeraka.

 (Dalje)

Mercedes-Benz je napravio neke nezaboravne automobile u svojoj dugoj istoriji, ali malo se njih afirmisalo kao klasik poput modela 300 SL Roadster

 (Dalje)

Volvo je obeležio 40. rođendan svog atraktivnog i retkog modela 262C koji je, kao luksuzni Coupe, premijerno predstavljen 1977. godine na Sajmu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Elektro-pokretani kombiji nisu nikakva novost. Mercedes već dugo radi na ovom projektu a mi vam predstavljamo model LE 306 iz 1972. godine, projektovan za Olimpijske igre u Minhenu

 (Dalje)

Daleke 1977. na sajmu automobila u Ženevi prvi put je izložena kupe verzija čuvene Mercedesove limuzine W123.

 (Dalje)

Jeep Grand Cherokee je perjanica brenda Jeep, kao i najnagrađivanije SUV vozilo u istoriji. Počev od njegovog predstavljanja 1992. godine, ovaj model pruža vrednosti kakve su sloboda, autentičnost, avantura i strast, pored vodeće uloge koju ima u segmentu vozila sa pogonom 4x4. Grand Cherokee takođe oličava pionirski duh koji pripada brendu Jeep i godinama se izdvaja kao jedan od modela koji na najbolji način predstavlja stalnu potragu za inovacijama.

 (Dalje)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sledeći»
Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs