home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Hyundai je završio sa razvojem modela Tucson FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle ) sa gorivnim ćelijama, koji će od 2012. godine u ograničenom broju primeraka biti ponuđen na korišćenje i testiranje u raznim službama (na tržištu se međutim ne očekuje pre 2015. godine).

 (Dalje)Kia je veoma kratkim saopštenjem za medije najavila da će januarski Salon automobila u Detroitu (2011 NAIAS - North American International Auto Show) iskoristiti da prikaže još jedan u nizu svojih koncept vozila.

 (Dalje)

DongFeng Tal-Concept

23 Dec 2010 - 16:15 Concept cars Link

Kineski DongFeng (sarađuje sa kompanijama Honda, Kia, Nissan i PSA) na ovogodišnjem Salonu automobila Guangzhou izlaže i koncept automobil Tal.

 (Dalje)

General Motors na 2010 Guangzhou Auto Show-u predstavlja Chevrolet Sail EV sa  elektropogonom, za čiji razvoj su odgovorni Shanghai GM i Pan Asia Technical  Automotive Center (PATAC) u Šangaju.

 (Dalje)

Nakon što je ove nedelje prilično veliku pažnju izazvala nezvanična informacija da Mini za mart 2011. i Salon automobila u Ženevi priprema koncept Minor (dugačak oko tri metra), iz ova britanske marke (u vlasništvu nemačkog BMW-a) su upravo stigle prve zvanične fotografije i detalji o još jednom konceptu.

 (Dalje)

U projektu u kome je učestvovalo 12 pripravnika u Mercedesovoj Rastatt fabrici u Nemačkoj napravljen je jedinstveni primerak Mercedesa B klase, u koji je ugrađen 5,5 litarski V8 motor.

 (Dalje)

Američki GMC će kroz nekoliko nedelja na Salonu automobila u Detroitu održati premijeru svog novog koncept vozila.

 (Dalje)

Volkswagen je svoju zamisao taksi vozila za blisku budućnost do sada pokazao kroz studije Milano Taxi Concept i Berlin Taxi Concept, a najnoviji u nizu ovih "World Taxis" koncept vozila je London Taxi Concept.

 (Dalje)

Nakon brojnih špijunskih slika nove Honde Civic, japanska fabrika je danas objavila da će sledećeg meseca na Salonu automobila u Detroitu (2011 North American International Auto Show) javnosti premijerno prikazati koncept vozilo koje će najaviti novu generaciju Civica.

 (Dalje)

Među zanimljivim vozilima na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi bio je i Gazal 1 Concept (kao baza je poslužio Mercedes G klase) iz Saudijske Arabije, a ovog meseca je na Salonu u Rijadu predstavljen još jedan koncept iz te zemlje - Aseelah.

 (Dalje)

Sem koncept vozila Lekir, Tuah, Lekiu, Kasturi i Jebat, Proton na Salonu automobila u Kuala Lumpuru izlaže i model Satria Neo R3.

 (Dalje)

Malezijski proizvođač Perodua je na KLIMS Salonu automobila u Kuala Lumpuru predstavio svoju viziju novog automobila dužine oko četiri metra.

 (Dalje)

Proton je za ovogodišnji KLIMS (Kuala Lumpur International Motor Show) Salon automobila pripremio čitavu seriju novih koncept automobila (nazvani po ratnicima Hang Lekir, Hang Tuah, Hang Lekiu, Hang Kasturi i Hang Jebat), od kojih bi neki mogli vrlo brzo da se nađu i u serijskoj ponudi malezijeke kompanije.

 (Dalje)

Kia je na ovogodišnjem Salonu automobila u Bolonji novinare iznenadila sa skulpturom u razmeri 1:1, koja najavljuje novu generaciju njihovog najmanjeg modela Picanto.

 (Dalje)

Proton EV Saga

2 Dec 2010 - 09:26 Concept cars Link

Pre otvaranja Kuala Lumpur International Motor Show-a, malezijski Proton je predstavio EV Saga plug-in električno vozilo, koje je razvijeno za 11 meseci.

 (Dalje)