Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Alfa Romeo poslednjih godina pokušava da povrati svoj status proizvođača luksuznih sportskih automobila, modelima kakvi su 8C Competizione/Spider i 4C.

U zlatnim danima italijanskog brenda, sa trake je sišla serija šestocilindarskih modela nazvanih 6C, uz agregate različite zapremine i u različitim stilovima.

Izvanredan primer je ova Alfa Romeo 6C 2500 Sport Touring Berlinetta kupe iz 1947. godine, koja se nedavno pojavila na sajtu "ibej", gde traži novog vlasnika uprkos činjenici da poslednjih pola veka nije vožena i da su joj preko potrebne određene popravke.

Kao što se može videti s fotografija, automobil je u svoje vreme i te kako ostavljao utisak, zahvaljujući izvanredno oblikovanom "telu", čiji dizaj potpisuje Carozzeria Touring iz Milana.

Prodavac poručuje da je spoljašnjost u dobrom stanju, kao i crvena boja u koju je osamdesetih auto ofarban. Međutim, na pojedinim mestima se mogu naći udubljenja i druga manja oštećenja.

Automobil je već 25 godina deo privarne kolekcije, a otprilike je tada i poslednjih put vožen. Međutim, potrebna je popravka motora, ali i dosta drugih, sitnijih delova.

Početna cena na aukciji je iznosila 52.415 evra, dok je automobil na kraju prodat za 182.000 evra.

Preuzeto sa: Autoportal.rs
  čitanja : 1104

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs