home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Elektro-pokretani kombiji nisu nikakva novost. Mercedes već dugo radi na ovom projektu a mi vam predstavljamo model LE 306 iz 1972. godine, projektovan za Olimpijske igre u Minhenu

 (Dalje)Daleke 1977. na sajmu automobila u Ženevi prvi put je izložena kupe verzija čuvene Mercedesove limuzine W123.

 (Dalje)

Jeep Grand Cherokee je perjanica brenda Jeep, kao i najnagrađivanije SUV vozilo u istoriji. Počev od njegovog predstavljanja 1992. godine, ovaj model pruža vrednosti kakve su sloboda, autentičnost, avantura i strast, pored vodeće uloge koju ima u segmentu vozila sa pogonom 4x4. Grand Cherokee takođe oličava pionirski duh koji pripada brendu Jeep i godinama se izdvaja kao jedan od modela koji na najbolji način predstavlja stalnu potragu za inovacijama.

 (Dalje)

Škoda Favorit je bio poslednji u potpunosti samostalni projekat tada čehoslovačkog proizvođača automobila.

 (Dalje)

Zahvaljujući prodajnoj aukciji koja će se održati u januaru 2017. u Arizoni, na svetlost dana je dospeo još jedan zaboravljeni automobilski biser iz prošlosti.

 (Dalje)

Kada neka fabrika napravi automobil koji ne deli mehaniku ni sa jednim drugim modelom iz game i odskače od ustaljenog imidža, kada taj auto unapređuje svake govine i kada ne zaradi na njemu, može se reći da ga je pravila iz ljubavi i inata.

 (Dalje)

Paralelno s predstavljanjem novog Coupe modela na osnovi E Klase, u Mercedesu proslavljaju 30 godina od premijernog predstavljanja modela C124 koji se smatra jednim od najlepših Coupe automobila svih vremena.

 (Dalje)

Sklapanje Volkswagen Golfa u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) počelo je 1976. godine. U početku Golf se sklapao od delova koje je Volkswagen dopremao u TAS, a kako je vreme prolazilo i proizvodnja rasla, u proizvodnju „jugoslovenskog“ Golfa uključile su se i kompanije iz bivše Jugoslavije.

 (Dalje)

Uz Ladu Samaru najznačajniji pokušaj modernizacije sovjetske autoindustrije

Sovjetsko ministarstvo automobilske industrije je početkom 1980-ih kupilo više od 20 modernih zapadnih automobila i nakon testiranja odlučilo da će novi Moskvič 2141 biti kopija Simce 1307.

 (Dalje)

Škoda s novim modelom Kodiaq želi da ozbiljnije zaigra u sve popularnijem SUV segmentu. Ipak, nije reč o prvom češkom off-roaderu. Česi su još pre pedeset godina imali terensko vozilo… Evo i priče o modelu Trekka.

 (Dalje)

Priča o Jugu, kasnije Yugu, u velikoj meri je nalik na priču o danas nepostojećoj državi u kojoj je nastao.

 (Dalje)

3. novembar 1966. – 3. novembar 2016: legendarni Fiat kabriolet napunio je 50 godina. Prošao je kroz sudbonosne decenije prethodnog veka i stigao do današnjeg dana uz dodir elegancije i sportskog duha. Te davne 1966. aktuelno je bilo sanjarenje o Kaliforniji (California Dreamin), pa nije slučajno što je nova evolutivna faza u istorij brenda predstavljena u Los Anđelesu 2015. godine. Danas njegov stil otelotvoruje vanvremensku lepotu njegovog prethodnika.

 (Dalje)

Mercedesova X-Klasa će biti prvi pokušaj nemačke kompanije da napravi uspeh na međunarodnom tržištu pick-up vozila, ali, kompanija je sedamdesetih imala još jedan pick-up koji je bio namenjen latinoameričkom tržištu.

 (Dalje)

Ne, ovom Yugu nije neko u kućnoj radinosti odsekao krov, to je već pomalo zaboravljeni, u Americi zamišljeni i u Kragujevcu u tek 500 primeraka proizvedeni Yugo Cabrio. Jedan od svega 75 napravljenih za američko tržište iz 1991. u fabričkom stanju otkrili smo i u Požegi.

 (Dalje)

Lansiran je tačno pre pola veka, da bi se proizvodio tokom narednih 25 godina, a bio je čest prizor i na putevima bivše SFRJ 70-ih i 80-ih godina 20. veka.

 (Dalje)