Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Ne viđamo često po meri izrađen električni motocikl, ali danas ćemo imati priliku da uživamo u kreaciji Rolfa Rajka iz radionice Krautmotors.

On je ovu mašinu na struju napravio po narudžbini Bavarske fabrike motora lično. Ime zvuči poznato? Bayerische Motoren Werke ili skraćeno - BMW.

Motocikl je dobio naziv E-Lisabad i predstavljen je prošlog vikenda na Pure & Crafted festivalu u Berlinu.

Ime koje nosi je dobio po Rejkeovoj babi, a sam motocikl je zasnovan na BMW-ovom električnom C Evolution maksi skuteru. Ipak, teško da ćete prepoznati C Evolution, jer su estetske promene istinski radikalne.

Bavarci tvrde da je ovo prvo custom sređivanje jednog proizvodnog električnog motocikla, a sam Rajke je prošao obuku da bi što bolje razumeo kako C Evolution funkcioniše, jer se način rada potpuno razlikuje od "normalnog" dvotočkaša.

Motocikl svoje električno poreklo uopšte ne krije, već ga ponosno ističe radikalnim angularnim radikalnim prednjim oklopom.

Ogibljenje je spušteno, a amortizeri sklonjeni, dok mu autonomija iznosi oko 100 km.

Ono što je fascinantno, kako navodi Rajke, je njegovo ubrzanje. Upravo zbog toga će se uskoro pojaviti na Gleksek 101 festivalu u Nemačkoj, gde će na dreg stazi pokazati šta zna i to u duelu sa nekim od najbržih custom mašina na svetu.

Biće zanimljivo videti kako će proći.

Izvor: Moto-berza.com
  čitanja : 292

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs