home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Teško je poverovati da motociklima poput Yamahe R1 ili R1 treba povečanje snage, ali verzije za 2018. dolaze sa dosta novina namenjenih poboljšanju vozačkih kapaciteta ovih mašina.

Glavno ulično oružje japanske kompanije, YZF-R1M, je pretrpeo sređivanja zbog kojih Yamaha tvrdi da je njen najnapredniji proizvodni model svih vemena.

Za početak, tu je ekskluzivno Ohlins elektronsko trkačko ogibljenje (ERS), koje se automatski prilagođava uslovima na stazi zahvaljujući podacima koje obezbeđuje 6-osna inercijalna merna jedinica (IMU).

QSS kvikšifter je takođe osvežen i omogućava vozaču da sam podesi način na koji celokupan sistem radi, bilo zbog performnasi ili opuštenije vožnje. Jedinica za kontrolu rada motora je takođe sređena i nudi više kontrole pri snažnijem ubrzavanju.

I grafike su sređene za 2018. godinu.

Novi R1M će biti dostupan u ograničenom broju primeraka, i to jedino uz naručivanje preko interneta. Prijavljivanje počinje 27. novembra.

Novi YZF-R1 takođe ima poboljšani kvikšifter, zajedno sa sređenim ECU, ali i s novom Race Blu bojom. Oba modela će do prvih kupaca stići u martu naredne godine.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Yamahačitanja : 297Komentari