Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Nakon predstavljanja na poslednjem Sajmu automobila u Ženevi u Volkswagenu su objavili nove detalje o Performance paketu koji se opciono nudi uz osveženo izdanje trenutno najsnažnijeg Golfa.

S opcionim paketom Performance kupci Golfa R mogu da računaju na titanijumski izduvni sistem s četvorostrukim izduvnim završecima koji „potpisuje“ renomirana slovenačka kompanija Akrapovič, a pored plemenitijeg zvuka (čiji intenzitet se dodatno reguliše u zavisnosti od izabranog radnog programa) novi izduvni sistem je smanjio ukupnu masu najsnažnijeg produkcijskog Golfa za sedam kilograma.

Kompletom unapređenih kočnica masa je smanjena još dva kilograma, a pored boljih rezultata prilikom kočenja bolje je i hlađenje. Za ovu priliku drugačije su i prednje disk-pločice koje su posebno razvijene za opcioni Performance paket.

U Volkswagenu naglašavaju da kupci sve pomenute elemente mogu naručiti i pojedinačno, a u ponudi je i mogućnost naručivanja guma čija je smesa i gazna površina namenjena za korišćenje na stazi.

U opciji je i nekoliko karoserijskih aerodinamički optimizovanih komponenti, zaključno sa spojlerom na trećim (ili petim) vratima s kojim se povećava prianjanje zadnje osovine.

Poslednje izdanje Golfa R pokreće dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinski TSI motor koji raspolaže sa 310KS, a zbog otkazivanja projekta koji se krio iza naziva R400/R420 Golf R ostaje najsnažniji produkcijski Golf.

Izvor: Klix.ba

Foto: Volkswagen
  čitanja : 262

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs