Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Poslednji u nizu izuzetnih projekata iza kojih stoji proslavljeni Peugeot Sport može da se kupi za 76.000 evra i koristi samo na stazi.

Peugeot 308 Cup ispod haube krije motor koji pokreće najsnažniju drumsku verziju 308 GTI, ali 1,6 litarskom četvorocilindarskom benzincu u ovom slučaju asistira turbo-punjač "pozajmljen" iz trkačkog modela 208 T16 koji je svoje mogućnosti svojevremeno pokazao na čuvenoj brdskoj trci Pikes Peak.

Motor raspolaže s 308 konjskih snaga koje su zadužene za pokretanje samo 1.100 kilograma.

Prenos snage na prednju osovinu se obavlja preko sekvencijalnog menjača, a za vrhunsko prijanjanje svojstveno trkačkim automobilima zadužene su adekvatne gume, znatno širi trag točkova, oslanjanje i namenska aerodinamička rešenja, zaključno s ravnim podom i ogromnim zadnjim spojlerom.

Kupac za 76.000 evra u ogoljenoj kabini neće dobiti ni štitnik protiv sunca, ali će dobiti trkačko sedište i pojaseve, zaštitni kavez i mogućnost da oseti kako zvuči, reaguje i ide pravi trkački automobil.

Izvor: Klix.ba

Foto: Peugeot Sport
  čitanja : 182

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs