Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Porodični automobil. Da li je ova definicija postala izlizana fraza od koje svi beže, praveći zaokrete ka sportskom i akcente na dinamičnom. Šta je sa onima koji funkcionalnost stavljaju na prvo mesto?

Segment porodičnih monovolumenskih automobila, koji se od klasičnog C segmenta izdavajaju pre svega visinom, nekada se nazivao MPV, u slobodnom prevodu višenamensko vozilo. Danas se ovaj izraz retko koristi, iako višenamenska funkcija teško da mu se izgubila. Višenamenska, ne u smilslu nekog radnog kombija, nego u porodičnom smislu. A ta uloga je možda i najteža za ispuniti bez plaćanja ili velike cene vozila, ili raznim kompromisima.

Kompletan članak na sajtu Dmotion.rs
  čitanja : 406

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari

"Pozadi nema mnogo prostora za noge putnika ako govorimo o osobama preko 180 cm napred i pozadi. Neće biti skučeni, ali neće baš imati na raspolaganju viška prostora. Ali, ako se vratimo na početak, i podsetimo se da je Scenic ipak iznad svega porodični automobil, i da je pozadi mesto deci, onda su stvari potpuno u skladu sa namenom."

Autor moron 29 Avg 2017, 11:15

moron
Ne znam u čemu je fazon sa tim novim Renolima.
Kao Espace.

Autor P1 29 Avg 2017, 11:37

P1
Nemam pojma u čemu je "kvaka". Umesto kola, izgleda da treba da "menjam" rođenu decu, da "nadjem" neku saglasnu projektovanim dimenzijama savremenih vozila ...

Autor moron 29 Avg 2017, 11:50

P1
Hahahaha.
Renola izgleda projektuje automobile prema pigmejima. :)

Autor P1 29 Avg 2017, 15:40

Garantujem da u Renoli Scenicu, Pit može da stoji pozadi!

Autor oktopod 29 Avg 2017, 15:50

Zato oktopod voli Renolu, za njega ima mesta ko u Majbahu. :)

Autor P1 29 Avg 2017, 16:12

P1 & oktopod
Pustite ... Nećemo se sada "svađati" oko tako nečega. Posebno, jer "problem" o kome govorim nemaju "normalni ljudi".
Meni muško dete (16) već ima oko 188 i više šanse nema da u 500L "normalno" sedne pozadi. Fali mu malo mesta za glavu (pa mu majka sedi pozadi). Možda da nije panoramski.
Čak i na mestu suvozača počinje da ima "problem" za levo koleno, jer je cela centralna konzola nekako pomerena malo udesno, pa se levo koleno zna nasloniti na konzolu. I na duge ture to zna da "smeta".
Mada, danas je sve naopako, u svakom pogledu, pa i deca. Nekada se troje dece lepo vozilo pozadi i u fići ili peglici, svi srećni i veseli ... Danas ...

Autor moron 29 Avg 2017, 16:21
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs