Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Pre skoro osam decenija Beograd je bio Evropa, ne samo geografski, već što je trećeg dana Drugog svetskog rata bio domaćin prve i jedine Velike nagrade Kraljevine Jugoslavije, drugim rečima trke formule 1. Tada bilo, sad se obeležavalo.

Revijalnom trkom, identičnom trasom kao i 3. septembra 1939. godine oko fortifikacijskog zdanja u narodu pozantijeg kao Kalemegdan, obeleženo je 78. godina od velikog događaja. Prve su na startu bile formule iz Muzeja starovremsnkih automobila, zatim dvotočakši, pa starovremenski lepotani i na kraju savremene trkalice. Naroda kao u priči, željnog da što bliže bude uz stazu, kako bi valjda iz samo njima znanih razloga osetili čar nadmetanja, makar i revijalnog.

Za dve godine će ozbiljan jubilej osamdeset godina, a Pavle Komenović legenda domaćeg auto sporta reče da bi izgradnja autodroma bio pravi moguć način da se obeležii tako bitan datum.

Izvor i više slika na sajtu Plumrace.com
  čitanja : 223

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs