Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Svetski šampion u Formuli 1, ekipa Red Bula, predstavila je u svojoj bazi u engleskom Milton Kejnsu novi RB8 bolid za predstojeću sezonu, u kojoj će za ovu ekipu voziti Sebastijan Fetel i Mark Veber.

 (Dalje)

Reklama


BMW će u DTM šampionatu učestvovati sa šest trkačkih automobila M3, a jedan BMW će takođe služiti i kao Safety Car u ovom šampionatu.

 (Dalje)

Dušan Duca Borković, vicešampion Evrope u brdskom usponu, započeo je pripreme za sezonu 2012.

 (Dalje)

Italijanski tim Formule jedan Ferari postavio je u petak na internetu fotografije i karakteristike novog bolida za predstojeću sezonu.

 (Dalje)

Honda će od sledeće sezone nastupati na WTCC (World Touring Car Championship), FIA takmičenju na kome učestvuju vozila koja zadovoljavaju striktno definisane uslove, koja su u masovnoj proizvodnji i sa više od 4 sedišta.

 (Dalje)

Na jubilarnom, 80-tom, održavanju trke 24 časa Le Mana, Audi će nastupiti sa čak četiri LMP1 prototipa. Dva automobila će koristiti dizel hibridni pogon, dok će preostala dva prototipa koristiti novu generaciju V6 TDI trkačkog pogonskog agregata.

 (Dalje)

U McLarenovom Tehnološkom centru tim je danas predstavio novi bolid i ponovio iste ciljeve koji im već nekoliko sezona po pravilu izmiču iz ruku - osvojiti obe titule svetskih prvaka.

 (Dalje)

Reklama


Kako piše Tanjug, vozač Formule 1, Nemac Adrijan Zutil osuđen je na godinu i po dana zatvora uslovno, jer je prošle godine razbijenom časom povredio suvlasnika Lotusa Erika Luksa.

 (Dalje)

Uzbudljiva poslednja trka 2011/2012 Trophée Andros šampionata, završila je prvom titulom Dacije u nekom motorsport takmičenju, zahvaljujući odličnoj formi vozača Alena Prosta, Nikolasa Prosta i Evensa Stievenarta, ali i trkačke Dacije Lodgy Glace.

 (Dalje)

Istina je!

„Brzi japanac“ Dušana Borkovića Duce, naseg najtrofejnijeg automobiliste i vicešampiona Evrope, dobio je – sestru!

Mitsubishi Lancer Evolution IX, koji se brižljivo priprema za FIA Hill Climb sezonu 2012., sada „ima društvo“ pošto je u Borkovićevu garažu pre nekoliko dana stigao isti takav automobil.

 (Dalje)

Prva premijera bolida za sezonu 2012  

Katerham F1 tim predstavio je juče bolid za 2012. godinu, dan pre nego što je bilo planirano.

 (Dalje)

Iako se nedavno Peugeot odlučio na povlačenje iz trka izdržljivosti, nećemo biti uskraćeni za atraktivne dvoboje u najsnažnijoj klasi. Tako se bar nadaju u Toyoti, koja je predstavila svoj bolid i prvi tim.

 (Dalje)

Povratnik u Formulu 1 i bivši šampion Kimi Rajkonen počeo je juče sa dvodnevnim testiranjem novog Renoovog bolida.

 (Dalje)

Toyota je prikazala prve slike njihovog trkačkog vozila za seriju Le Man. Toyota ulazi u Le Man tačno kada je Peugeot najavio povlačenje, ali za razliku od Peugeota, čiji je trkački automobil pokretao dizel motor, Toyotinog sportistu za klasu LMP1 pokretaće hibridni sistem.

 (Dalje)

Šampionu pripao prvi reli u sezoni

Aktuelni WRC šampion Sebastijan Leb perfektno je otvorio novu sezonu šampionata pobedivši na Reliju Monte Karlo.

 (Dalje)

Još jedan stejdž ga deli od pobede u Monte Karlu /VIDEO/

Aktuelni šampion WRC-a Sebastijan Leb vrlo je blizu pobede na otvaranju sezone.

 (Dalje)

Na prvom Reliju ove sezone u okviru WRC šampionata koji se vozi u Monte Karlu, posle drugog dana ubedljivu prednost nad konkurentima ima aktuelni šampion Sebastijan Leb.

 (Dalje)

BMW će u DTM šampionatu učestvovati sa šest trkačkih automobila M3, a jedan BMW će takođe služiti i kao Safety Car u ovom šampionatu.

 (Dalje)

Francuski Peugeot trenutno je drugi najveći proizvođač automobila u Evropi. Kako bi i dalje rastao u ovim kriznim vremenima rukovodstvo brenda je donelo niz mera koje će smanjiti troškove unutar firme. Jedna od nepopularnih mera je smanjenje radnih mesta, njih čak 6.000, a druga je gašenje Le Man projekta.

 (Dalje)

Red Bul Rejsing će otkriti slike bolida za predstojeću sezonu na zvaničnom sajtu www.redbullracing.com već 6. februara, dan pre prvih predsezonskih testova, kada će biti dostupni i komentari vozača Sebastijana Fetela i kolege mu Marka Vebera ali i Sebastijana Buemija, odnedavno rezervnog vozača austrijskog tima.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs