Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Kako prenosi Tanjug, japanski proizvođač automobila Mazda, peti najveći u zemlji, zabeležio je u periodu april-decembar, neto dobit od 273 miliona dolara.

 (Dalje)

Reklama


Preuzeto sa: Vrelegume.rs

Kvalitet goriva koje se toči na benzinskim pumpama u Srbiji postaje sve češća tema diskusija među vozačima. Široka, svakodnevna kontrola kvaliteta je gotovo nemoguća u praktičnom smislu, da bi tek dokazani slučajevi dobili medijsku pažnju i eventualni pravni epilog kojim se štiti pravo potrošača.

 (Dalje)

Vodeći ruski proizvođač automobila ”Avtovaz” saopštio je nedavno da je kupcima otpremio prvih pet elektroautomobila ”el lada”.

 (Dalje)

Britanski vozač Lewis Hamilton neće po dobrom pamtiti prvi izlazak na stazu u bolidu Mercedesa, u timu za koju će voziti od ove sezone. Na prvom testiranju u Herezu zabio se u zid od guma.

 (Dalje)

U periodu 29.01- 31.01.2013 na na Staroj Planini u hotelu Falkensteiner Stara Planina održana je promocija povodom lansiranja na tržište dugo očekivanog SUV modela, Hyundai Santa Fe.

 (Dalje)

Kako prenosi Tanjug, ove godine će 44 odsto ukupne evropske produkcije putničkih i lakih teretnih automobila biti proizvedeno u Nemačkoj. To prognoziraju analitičari banke UBS.

 (Dalje)

Fiat je specijalno za Dan zaljubljenih najavio novo ograničeno izdanje malog Fiata 500.

 (Dalje)

Reklama


Izvršni direktor Bentlija, Wolfgang Dirhajmer, je obznanio da je SUV ovog brenda, koji će se zvati Falcon, dobio odobrenje za proizvodnju.

 (Dalje)

Toyotine premijere na Sajmu u Ženevi su rezultat Toyotine filozofije 'pravljenja što boljih automobila'.

• Svetska premijera FT-86 OPEN koncepta
• Svetska premijera TOYOTA i-ROAD koncepta
• Svetska premijera Auris Touring Sports
• Evropska sajamska premijera novog RAV-a 4

 (Dalje)

Ssangyong Motor je u Južnoj Koreji i zvanično predstavio naslednika modela Rodius (poznat pre svega po svom neobičnom izgledu) koji je dobio ime Korando Turismo (mada će se na nekim tržištima prodavati i kao Ssangyong Stavic).

 (Dalje)

Proteklih dana je objavljeno više slika nove generacije Citroena C4 Picasso, a u međuvremenu je britanski AutoExpress objavio komplet do sada najboljih fotografija ovog novog francuskog kompaktnog MPV vozila.

 (Dalje)

Johnson Controls otvara novu fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i zajedničku fabriku sa kompanijom Magneti Marelli u Kragujevcu

Kragujevac, Srbija – 6. februar 2013. Johnson Controls, globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, enterijera i elektronike za enterijer automobila, proizvodi kompletna sedišta za novi model Fiat 500L u svojoj fabrici u Kragujevcu. Kompanija takođe obezbeđuje kompletan enterijer, obloge na vratima, instrument table, podne konzole i zadnja krila preko zajedničke fabrike sa PCMA, divizijom kompanije Magneti Marelli S.p.A.

 (Dalje)

O nasledniku sadašnjeg Peugeota 308 je nedavno već bilo reči, a nakon francuskog magazina Auto Plus, i Auto Journal je sada objavio svoje crteže koje pokazuju kako bi ovaj automobil mogao da izgleda.

 (Dalje)

Jeremy je odlučio da u novoj sezoni testira najmanji automobil na svetu, koji se samo tehnički može nazvati automobilom.

 (Dalje)

I prešao u WEC

Bruno Sena se za sada oprostio od F1 i takmičiće se tokom 2013. godine u WEC (World Endurance Championship) takmičenju, sa Aston Martinom. Sena je odustao od borbe za preostalo mesto u Fors Indiji, a tokom zime je obavio brojne razgovore sa nekoliko timova F1, pre nego što je odlučio da odustane.

 (Dalje)

Tek što je potvrđen Adam Cabrio za 2014. godinu (rešenje sklapanja platnenog krova biće slično kao kod Fiata 500C i novog Citroena DS3 Cabrio), iz General Motorsa stiže i najava o koncept vozilu na bazi ovog gradskog lifestyle automobila.

 (Dalje)

Nakon što je prošle godine na Salonu automobila u Parizu Suzuki javnosti predstavio S-Cross concept (dužine 431 cm), za ovogodišnji Salon u Ženevi je pripremljena i njegova serijska verzija.

 (Dalje)

Nissan je krajem oktobra prošle godine i zvanično potvrdio da će kupcima u Indiji pod svojim znakom ponuditi novi SUV za koji se još tada pričalo da se u stvari radi o Nissanovoj verziji Renault Dustera.

 (Dalje)

Honda je na poslednjem Salonu automobila u Parizu između ostalog predstavila i Civic sa 1.6 i-DTEC dizelašem, a tamo je takođe najavljeno da će se u evropskoj ponudi naći još jedna karoserijska verzija Civica.

 (Dalje)


Copyright 2006-2015 by auto.blog.rs