Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O namaReklama


Ne znamo ko će zaustaviti mladog Francuza Sebastiena Ogiera u njegovom pohodu na svetsku titulu. Dokaz tome je i današnja pobeda na WRC Sardiniji.

 (Dalje)

Proizvodna lokacija Audi Nekarsulm je osvojila prvo mesto u Evropi i Africi u okviru Initial Quality Study 2013 (Inicijalna studija kvaliteta 2013.) koju sprovodi kompanija J.D. Power. Ovo je prva pobeda za proizvodnu lokaciju u okviru Volkswagen Grupe. Ova studija dokumentuje zadovoljstvo kupaca novih automobila mereno na osnovu 90 dana vlasništva nad vozilom. Potrošači u Americi smatraju to važnim pokazateljem pri donošenju odluke za kupovinom.

 (Dalje)

Šansu za nastanak originalnog gradskog mini krosovera Renaut Captur stvorio je Renault Clio četvrte generacije, koji je poslužio kao njegova osnova. Sada je ovaj model dostupan na našem tržištu, a ekipa emisije SAT imala je priliku da ga vozi na promociji koja je održana u Vrnjačkoj Banji.

 (Dalje)

Električni automobil Tesla Model S je dobio najviše ocene od stručne javnosti, ali izgleda da niko nije savršen, pa će jedan deo ovih automobila morati da bude dorađen zbog greške u proizvodnji.

 (Dalje)

Reklama


Britanski magazin Autocar piše da bi Bugatti još tokom sledeće godne mogao da predstavi finalnu, ultra-ekstremnu verziju Veyrona.

 (Dalje)

Srpski Dacia Duster sa elektromotorom

Gotovo svaki vozač u Srbiji mašta o automobilu koji će moći da vozi skoro besplatno. Jedno od mogućih rešenja je elektromobil, koji se dopunjava baš kao i mobilni telefon, priključenjem na gradsku mrežu. Ostvarenju ovih snova namerava da doprinese Globus auto, prva fabrika u našem regionu koja se već sedam godina bavi istraživanjem mogućnost pretvaranja standardnih vozila u vozila sa isključivim elektropogonom.

 (Dalje)

Sledeće godine počinje nova era Formule 1. Nakon tri godine planiranja i razvoja, uvodi se najvažnija tehnološka promena u tom sportu nakon više od dve decenije. Pravila o motorima čine glavni deo predstojeće revolucije jer uvode novu generaciju pogonskih jedinica koje spajaju 1,6 litarski V6 turbo motor sa sistemima obnove energije, koji će prikupljanjem energije koja se rasipa u obliku toplote u izduvnom sistemu ili kočnicama dramatično povećati ekonomičnost.

 (Dalje)

Nemački magazin Auto Bild piše da bi sledeća, druga generacija Chevroleta Volt (u Evropi kao Opel / Vauxhall Ampera) mogla da se pojaviti tokom 2015. godine.

 (Dalje)

Stara generacija Kije Sportage se i dalje proizvodi u Kini, a ovih dana je doživela i restilizaciju.

 (Dalje)

U Štutgartu je snimljen Porsche 911 Targa modelske godine 2014, čija se premijera očekuje u septembru, na Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Postoje naznake da će McLaren MP4-12C, predviđen za 2014. godinu, dobiti niz nadogradnji, uključujući i povećanje snage motora.

 (Dalje)

Američki proizvođač električnih automobila Tesla Motors ne želi da napajanje električnom energijom njihovih automobila izgleda kao klasično punjenje goriva na benzinskim pumpama. Zato su u svom dizajnerskom studiju u Kaliforniji predstavili tehnologiju zamene baterija.

 (Dalje)

Dug prvi dan relija na Sardiniji ubrao je, mogli bi tako da kažemo, uobičajene žrtve - Jevgenij Novikov i Mads Ostberg "pali" su pored staze i ispali iz takmičenja. Ostberg je imao odličnu poziciju u borbi za treće mesto, ali greška (verovatno!) na poslednjem ispitu je bila dovoljna za odustajanje.

 (Dalje)

Mercedes-Benz je na poslednjem Salonu automobila u Šangaju (održan krajem aprila) predstavio svoj novi kompaktni SUV model GLA. Tačnije, u Šangaju je GLA bio izložen u koncept formi, a u septembru ove godine bi na Salonu u Frankfurtu javnosti trebalo da bude prikazana i definitivna, serijska verzija. Prodaja bi međutim trebalo da startuje početkom sledeće godine.

 (Dalje)

Gume su potrošna roba. Troše se pri normalnoj upotrebi, ali zato postoje trikovi kako da im se barem malo produži životni vek.

 (Dalje)


Copyright 2006-2016 by auto.blog.rs