Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Kompanija „Ford”, jedini američki proizvođač automobila koji je prebrodio globalnu krizu bez finansijske pomoći vlade, na dobrom je putu da ponovo zauzme drugu poziciju po prodaji na domaćem tržištu i da nadmaši japansku „Tojotu,„ izveštava „Detroit njuz.”

 (Dalje)

Reklama


Nemačka robna marka za izradu malih automobila "Smart", jedna od filijala gigantskog proizvođača "Dajmler", najavila je da će se uskoro u prodaji naći dvosed na električni pogon, prvi put od 1998. kada se pojavio.

 (Dalje)

U ponudi australijskog Forda se nalazi i sportski sedan 2011 FPV Boss 335 GT, za koji je zaslužna Fordova Performance Vehicles divizija (FPV).

 (Dalje)

Kompanija "Kija motors Slovačka" (Kia) je za 11 meseci 2010. godine proizvela više od 207.400 automobila, što je, u odnosu na isti period lane, rast veći od 50 odsto.

 (Dalje)

Loši prodajni rezultati i visoka cena zamalo su došli glave Mercedesovom podbrendu Maybach. Sve navedeno nateralo je Nemce da ozbiljno razmisle o ponovnom gašenju svog najluksuznijeg ogranka. Ipak, tome je navodno došao kraj, a spasilac Maybacha bi po pisanju Financial Timesa trebalo da bude britanski Aston Martin.

 (Dalje)

Hyundai je završio sa razvojem modela Tucson FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle ) sa gorivnim ćelijama, koji će od 2012. godine u ograničenom broju primeraka biti ponuđen na korišćenje i testiranje u raznim službama (na tržištu se međutim ne očekuje pre 2015. godine).

 (Dalje)

Domaći uvoznik Suzukija je na svom zvaničnom sajtu objavio cene za novi sedan Kizashi, koji je kupcima u Srbiji dostupan po ceni od 26.100 evra, pa naviše.

 (Dalje)

Toyota je platila 10 miliona dolara porodici četvoro ljudi poginulih u naglom ubrzanju automobila marke Lexus 2009. godine u SAD.

 (Dalje)

Od 3. januara sledeće godine građani Srbije dobijaće nove biometrijske vozačke i saobraćajne dozvole, kakve u Evropi imaju još samo Česi i Slovaci.

 (Dalje)

Suzuki Motor Corporation (Suzuki) i MMC su se sporazumeli o isporuci Suzukijevih Solio kompaktnih putničkih automobila MMC-u. Suzuki će snabdevati MMC sa oko 800 Solio vozila mesečno počev od proleća 2011.

 (Dalje)

Fiat je još ranije brazilskim kupcima ponudio atraktivniju, Sporting verziju svog popularnog pick up modela Strada (sa 1.8i 16v motorom i 115 konja), dok je za novu prodajnu sezonu pripremio i jaču verziju koja raspolaže sa 132KS.

 (Dalje)

Hondin hibridni model CR-Z je nedavno proglašen za "Japan Car of the Year" (nagradu je dodelio Japan Car of the Year Executive Committee), a Honda je tim povodom za kupce u Zemlji izlazećeg sunca pripremila i posebno izdanje ovog hibrida.

 (Dalje)

Nemačka kompanija "Dajmler" potpisala je ugovor sa ruskom fabrikom kamiona GAZ o proizvodnji "Mercedes benc" kombija tipa "sprinter".

 (Dalje)

BMW je pre nekoliko meseci i zvanično potvrdio da će se Mini vratiti u Svetski reli šampionat, i to modelom Countryman World Rally Car, za koji će biti zadužen britanski Prodrive.

 (Dalje)

Nemački zastupnik luksuznih automobila Auto Salon Singen u čijem se prostoru nalaze na desetine Jaguara, Bentleya, Aston Martina, Ferrarija, Maseratija, Bugattija, Lotusa i Porschea, objavio je prodaju čak deset primeraka Lamborghinija Sesto Elemento.

 (Dalje)

Mazda na Guangzhou Motor Show-u u Kini izlaže i MPV model Mazda8 koji ima tri reda sedišta i mesta za ukupno sedam putnika.

 (Dalje)

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, saopštilo je da je zbog smanjenog budžeta za subvencije u 2011. zaposlenima u Zastava automobili predložilo protokol o konačnom rešenju njihovog statusa.

 (Dalje)


Copyright 2006-2014 by autoblog.rs