Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O namaReklama


Dok je BMW još prošle godine promovisao već drugu generaciju SUV-Coupe modela X6, Mercedes je tek ovog meseca na sajmu automobila u Detroitu predstavio svoj odgovor u vidu modela GLE Coupe. Ostaje još da to učini i Audi.

 (Dalje)

U igri su ime Giulia ili brojčana oznaka, a limuzina će debitovati 24. juna

Priča je neverovatna, ali za Italijane je valjda simptomatična. Alfa Romeo će 24. juna predstaviti dugo očekivanu limuzinu, ali pet meseci pre zvaničnog debija još uvek se ne zna kako će se zvati novi model.

 (Dalje)

Kako prenosi Politika, tržište automobila u Srbiji izvan je kretanja u pojedinim zapadnim zemljama u kojima je došlo i do dvocifrenog rasta plasmana

Naš vozni park naoko jeste lepši, jer se na drumovima i zakrčenim ulicama sve ređe viđaju „kečevi” ili „jugići”, jer su ih zamenila polovna vozila iz Evrope, ali mi i dalje vozimo automobile koji su u proseku stari 15 godina. Oni su, istina, nešto bezbedniji, ali polovnjak je polovnjak, pogotovo što naši vozači ne posvećuju mnogo pažnje njihovom sve skupljem održavanju.

 (Dalje)

Ford Mustang Shelby GT350R je predstavljen početkom ovog meseca na sajmu automobila u Detroitu, a poslednja (doduše i dalje nezvanična) vest kaže da je nemačku stazu Nirburgring prešao za 7 minuta i 32.19 sekundi.

 (Dalje)

Alfa Romeo je 2013. godine nakon prilično dugog čekanja konačno predstavio serijsku verziju modela 4C (koncept se pojavio još u martu 2011. na Salonu automobila u Ženevi), i to sa 1,75 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom sa 177 kW/240KS i 350 Nm, u paru sa TCT menjačem sa dvostrukim kvačilom.

 (Dalje)

Reklama


Aktuelni zakon o bezbednosti saobraćaja počeo je da se primenjuje 11. decembra 2009. godine. Tim zakonom definisana je i obaveza da se u vozilima nalazi komplet prve pomoći sa precizno definisanim sadržajem. Zato je u specijalizovanim prodavnicama početkom 2010. godine vladala prava jagma za novim kompletima. Onima koji su ih pazarili među prvima, sada ističe, ili je već istekao, petogodišnji rok upotrebe gaza, zavoja i kompresa. Zbog toga će mnogi vozači morati da ih "osveže". Ta dopuna koštaće ih oko 1.200 dinara, dok ceo komplet može da se kupi već od 2.300 dinara.

 (Dalje)

Mercedes je ranije ovog meseca na NAIAS sajmu automobila u Detroitu i zvanično predstavio model GLE Coupe (uključujući i njegovu sportsku verziju GLE 63 AMG), koji će se pojaviti i u novom nastavku filmskog serijala Jurassic Park (Park iz doba Jure), nazvanom Jurassic World.

 (Dalje)

"BUSPLUS ILI HAPSIMO I BIJEMO SIROTINJU!!! Pažnja, u ovim kolima su đubretari sa značkom", piše na nalepnici zalepljenoj na vozilo komunalaca

Kako prenosi Telegraf, incident s putnicom gradskog prevoza koju je uhapsila Komunalna policija u Zemunu zato što nije imala ličnu kartu i zato što je odbila da se identifikuje, odjeknuo je Srbijom kao bomba. Građani su veoma nezadovoljni celom pričom oko Bus Plus sistema naplate, pa je ovaj slučaj privukao veliku pažnju srpske javnosti.

 (Dalje)

Nova sezona svetskog šampionata u reliju je počela tradicionalno veličanstvenim relijem u Monte Karlu, a aktuelni šampion Sebastien Ogier uspešno je savladao sve izazove i upisao pobedu broj 1 u 2015.

 (Dalje)

Segment jeftinijih modela doživljava pravi bum, ali je Audi odlučio da u SAD ne plasira svoje modele manje od A3 modela.

 (Dalje)

Kako prenosi Tanjug, najskuplji auto koji je u prošloj godini kupljen u Bosni i Hercegovini vredeo je 228.636 KM (114.318 evra), što je iznos od 278 prosečnih plata u toj zemlji.

 (Dalje)

Kako prenosi Tanjug, južnokorejski proizvođač vozila Kia motors zabeležio je prošle godine pad neto profita od 26 odsto, zbog rasta operativnih troškova, kao i snažnog vona, koji južnokorejske izvoznike čini manje atraktivnim u odnosu na japansku konkurenciju.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs