Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Salon automobila u Detroitu je ove godine ostvario novi rekord sa 715.000 posetilaca.

 (Dalje)

Reklama


Kia je prošlog meseca jednim teaser crtežom najavila da će na Salonu automobila u Čikagu (2010 Chicago Auto Show, održava se od 12. do 21. febraura) održati promociju svog novog koncept vozila Ray, a u međuvremenu je stigao još jedan crtež ovog hibridnog modela (tačnije, njegovog prednjeg dela).

 (Dalje)

U Fordu navodno rade na još snažnijoj verziji Focusa RS (ima 2,5 litarski turbo motor sa 305KS) koji bi još ove godine bio napravljen u ekskluzivnoj seriji od samo 500 komada i sa motorom od 350 konja.

 (Dalje)

Tjuner Lumma Design je svoju modifikaciju BMW-a X6 M nazvano CLR X650 M, pri čemu broj 650 u imenu otkriva broj "konja" njegovog V8 motora.

 (Dalje)

Masovan opoziv osam najprodavanijih modela zbog tehničke greške, privremeno obustavljanje proizvodnje i prodaje i troškovi tehničkog pregleda koštaće "Tojotu", najvećeg proizvođača automobila na svetu, najmanje dve milijarde dolara, ocenjuju stručnjaci, podsećajući da je prodaja japanske kompanije u januaru pala na najniži nivo u poslednjih 10 godina.

 (Dalje)

Nakon Exea ST (Sport Tourer), Seat će svoju porodicu karavana tokom narednog Salona automobila u Ženevi proširiti još jednim modelom, i to Ibizom ST koja će se uprodaji pojaviti početkom leta.   

 (Dalje)

Reklama


BMW će naredni Salon automobila u Ženevi (početkom marta) iskoristiti za promociju blago restilizovanog SAV modela X5, koji će takođe dobiti i osveženu paletu pogonskih agregata.

 (Dalje)

Na predstojećem Salonu automobila u Ženevi (od 4. do 14. marta) nas očekuje i svetska premijera "XD-a" – gradskog električnog automobila iz Hrvatske.

 (Dalje)

Radnici kompanije Fijat su širom Italije stupili u četvoročasovni štrajk, protestujući zbog plana da se sledeće godine prekine proizvodnja u fabrici na Siciliji.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Ispisivanje ličnih imena i drugih natpisa na automobilskim tablicama, koje do sada nije bilo moguće, najverovatnije će biti dozvoljeno novim propisom koji treba da uredi tu oblast. Na taj način, vozači će moći da kombinacijom slova i cifara daju lični pečat svom automobilu po kojem će biti prepoznatljivi.

 (Dalje)

Kompanija Vip mobajl je saopštila da je nabavila za službene potrebe 40 vozila "fijat punto" na tečni naftni gas, proizvedenih u Kragujevcu.

 (Dalje)

Kia ne miruje, pa je posle novog Sorenta, Venge, Cadenze i ostalih novijih modela red stigao i na potpuno novi SUV Sportage, modelske godine 2011.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Najmanji krosover iz Minhena predstavlja idealnu kombinaciju snage, brzine, dobrog ležanja i niske potrošnje

 (Dalje)

Nemački Folksvagen (Volkswagen) se nada da će gledano na srednji rok prodavati osam miliona automobila godišnje i više od deset miliona godišnje od 2018.

 (Dalje)

Hyundai Motor Company je saopštio da je tokom prvog meseca 2010. širom sveta prodao 269.841 svojih vozila, što je u odnosu na januar 2009. rast za oko 50 odsto (u januaru prošle godine je naime plasirano 179.385 jedinica).

 (Dalje)

U čast titule koju je Kris Meeke osvojio u Intercontinental Rally Challengu (IRC), Peugeot je Britancima ponudio limitiranu seriju modela 207 S16 koji će biti napravljen u samo 250 primeraka.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Oko hiljadu radnika Kompanije “Fijat automobili Srbija” ni po čemu se neće razlikovati od radnika iz drugih kompanija “Fijat grupe” širom sveta - saopštio je Serđo Markione, prvi čovek ove čuvene italijanske kompanije, radnicima “Zastave”, koji potpisuju radne ugovore o prelasku u novu torinsko-srpsku fabriku.

 (Dalje)

Sedmodnevni štrajk u italijanskom "Fijatu" je završen, a direktor kompanije najavljuje nove poslove, modele, ulaganja.

 (Dalje)

Holandska firma Spajker automobili (Spyker Cars), novi vlasnik Saba (Saab), planira da problemima opterećenog švedskog proizvođača vrati u profitabilno poslovanje do 2012. godine.

 (Dalje)


Copyright 2006-2014 by autoblog.rs