Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Tema ovogodišnjeg Los Angeles Design Challengea su filmski automobili. Jednu od najatraktivnijih ideja predstavili su dizajneri iz Mercedes-Benz Advanced Design Studija – Silver Arrow Concept.

 (Dalje)

Reklama


Ford je prošlog meseca na Salonu automobila u Los Anđelesu i zvanično predstavio unapređenu verziju aktuelne generacije svoje ikone – Mustang modelske godine 2013, uključujući i najsnažniji Shelby GT500 Coupe.

 (Dalje)

Bicikl težak jednu tonu, koji dosta liči na džinovski motokultivator, napravio je Kinez Džang Jali sa idejom da ga provoza par hiljada kilometara, a zatim pokloni sinu.

 (Dalje)

Tek što je nedavno Volkswagen na Salonu automobila u Tokiju promovisao (pro)terensku verziju Passata Variant (nazvanog Passat Alltrack), sada i Opel predstavlja sličnu varijantu Insignije.

 (Dalje)

Ukoliko tražite toplu, ljudsku priču, vezanu za automobile, od naradne verovatno nećete naći bolju.

 (Dalje)

Korupcija je jedan od najozbiljnijih problema sa kojim se suočava naša država. Oblast u kojoj je ona prilično izražena je i saobraćaj, pa se zbog toga mislilo da će donošenjem novog Zakona o bezbednosti saobraćaja ovaj problem biti umanjen.

 (Dalje)

Danas je u Medija centru u Beogradu održana dobro posećena konferencija za novinare novoizabranog rukovodstva Sportskog auto i karting saveza Srbije sa temom aktivnosti u 2012. godini. Govorili su Predsednik saveza Vladan Milićević, Predsednik skupštine SAKSS-a Dragan Simić i Potpredsednik Upravnog odbora Zoran Burić.

 (Dalje)

Reklama


Slovenački Akrapovič Car Exhaust Technology nudi novi titanium izduvni sistem i za Nissan GT-R.

 (Dalje)

Povodom predstojećeg sajma automobila Delta Generali BG CAR SHOW 04 koji je na programu Beogradskog sajma od 8. do 14. marta 2012. godine, a u vezi sa informacijom sa Press konferencije Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Beogradski sajam još jednom izražava duboko žaljenje zbog odluke kojom naš dugogodišnji partner odustaje od učešća na navedenoj manifestaciji.

 (Dalje)

Neke dizajnerske koncepte treba uzeti ozbiljno, a neke ne. U koje spada ovaj nesvakidašnji dizajnerski izlet jasno je na prvi pogled. Radi se o "modelu" ZUGO, električnom automobilu za 2020. godinu za čiji je nastanak inspiracija naravno bio Yugo 45.

 (Dalje)

Seatova eksploatacija stare Audijeve tehnologije pokazala se kao dobitna kombinacija. To je potvrdio Seat Exeo koji trenutno ostvaruje solidne prodajne rezultate, pa zato i nije čudno što se rukovodstvo ovog Volkswagenova brenda odlučilo i za novu veću limuzinu baziranu na starom Audiju A8.

 (Dalje)

Nakon brojnih špekulacija, nedavno je i zvanično potvrđeno da će koncept verzija nove Acure NSX imati svetsku premijeru na sledećem Salonu automobila u Detroitu, u januaru 2012. godine.

 (Dalje)

Institut ÖkoTrend iz nemačkog Wuppertala proglasio je Mercedesove modele S 250 CDI BlueEFFICIENCY i ML 250 BlueTEC 4MATIC najekološkijim automobilima u svojoj klasi. Ta odluka je podstakla magazin AUTO TEST da ovim modelima dodeli nagradu Pobednici u zelenom (Winners in Green).

 (Dalje)

Nakon seta odličnih špijunskih fotografija kragujevačkog Fiata L Zero koje je objavio italijanski sajt Alvolante.it i rendera iz francuskog magazina Auto Plus, evo i fotografija maskiranih test primeraka na kragujevačkim ulicama.

 (Dalje)

Od 1. januara 2012. godine biće snižena carina na uvoz novih automobila iz Evropske unije sa sadašnjih pet na 2,5 odsto, što će uticati da cene jeftinijih automobila do 10.000 evra budu niže za oko 1,5 odsto ili između 100 i 150 evra, izjavio je danas za Tanjug predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović.

 (Dalje)

Na prvi pogled ideja podizanja tužbe protiv divovske korporacije poput Honde čini se prilično suludom, ako imamo na umu da takve kompanije po pravilu raspolažu čitavim vojskama dobro plaćenih advokata. Međutim, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji postoji prilično napredna mogućnost zaobilaženja te zamke. Reč je o sudu za mala potraživanja, na kome obe strane nastupaju bez advokata.

 (Dalje)

Posledice nedavnih poplava u Tajlandu su zastrašujuće - više od 700 ljudi izgubilo je život, štete se mere u milijardama dolara, a težak udarac elementarne nepogode su zadale i tamošnjoj ekonomiji.

 (Dalje)

Kada je 1996. godine Proton kupio britanski Lotus rukovodstvo ovog malezijskog brenda zadovoljno je trljalo ruke nadajući se solidnoj zaradi koju bi generisala prodaja Lotusovih sportskih modela. Na njihovu žalost ta zarada je izostala pa Proton nakon 15 godina ozbiljno razmišlja o prodaji Lotusa.

 (Dalje)


Copyright 2006-2015 by auto.blog.rs