Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Predsednik američke filijale japanske Tojote, Džejms Lenc, izvinio se danas zbog tehničkih problema na nekim od modela Tojotinih vozila, zbog čega je proizvođač morao da pribegne masovnom povlačenju automobila, prvo u SAD a potom i u drugim delovima sveta.

 (Dalje)

Reklama


Preuzeto sa : Politika.rs

Odnošenje bahato parkiranog četvorotočkaša, od ove godine naplaćuje se u zavisnosti od mase automobila i složenosti situacije. – Nije isto ukloniti džip i „jugo”, niti da li je vozilo ostavljeno na trotoaru ili u sred raskrsnice, kažu u JKP „Parking servis”

 (Dalje)

Infiniti je posebno za tržište Zapadne Evrope pripremio specijalnu ediciju modela FX, koji će tamošnjim kupcima biti dostupan u limitiranoj seriji od samo 100 komada.

 (Dalje)

Predstavnici uvoznika i distributera automobila u Srbiji različito su u razgovoru za Tanjug ocenili prednosti pune primene Trgovinskog sporazuma sa EU, tako da jedni smatraju da će primena sporazuma umanjiti troškove uvoza i povećati prodaju automobila, dok drugi tvrde suprotno.

 (Dalje)

Nakon niza aero body paketa za BMW seriju 3, američka kompanija Vorsteiner svoju ponudu dopunjuje i tjuning kitom za BMW M6.

 (Dalje)

I Meksikanci su prošle godine kupili manje novih automobila nego u 2008., a to u praksi znači prodaju od 754.918 vozila (pad od 26,4% u poređenju sa 2008.).

 (Dalje)

Idemo dalje. Nakon što je Pininfarina prošle nedelje za ženevski Salon automobila (održava se početkom marta) najavio premijeru novog koncept vozila na bazi Alfe, još jedan italijanski dizajn studio – Stile Bertone, za isti Salon priprema novu studiju, koja će se takođe bazirati na jednom Alfinom modelu.

 (Dalje)

Reklama


Kako bi obeležila 20-godišnjicu modela MX-5, Mazda je na domaćem tržištu prošle godine lansirala specijalno, 20th Anniversary Edition izdanje ovog popularnog dvoseda, a od ovogodišnjeg Salona u Ženevi Japanci će i Evropljanima ponuditi istoimeni limitirani model.

 (Dalje)

Nemačkim kupcima je na raspolaganju nova specijalna serija najmanjeg Peugota u ponudi, odnosno 107-ica Black & Silver Special Edition.

 (Dalje)

Kompanija „Kia motors” ostvarila je u četvrtom tromesečju prošle godine čistu dobit od 603,9 milijardi vona (374,5 miliona evra), u poređenju sa 74,8 milijardi vona u istom periodu prethodne godine.

 (Dalje)

Po poslednjim vestima, Volvo će za nekoliko godina (pominje se 2013.) u svoju gamu ubaciti model manji od sadašnjeg C30, a koji je trenutno poznat samo kao P20.

 (Dalje)

I u Kanadi je tokom prošle godine zabeležen pad prodaje novih automobila, budući da je tamo 2009. plasirano 1.460.581 vozila ili za 10,7 odsto manje nego 2008.

 (Dalje)

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) počeće od sutra da sklapa prve ugovore o radu sa radnicima koje preuzima iz kragujevačke fabrike Zastava automobili.

 (Dalje)

Chevrolet je u Evropi tokom 2009. godine prodao 425.874 automobila, zauzevši tržišni udeo od 2,3 odsto (2008. godine 506.433 komada).

 (Dalje)

Britanac Dejvid Šit obojio je karoseriju automobila služeći se lakom za nokte, a za ostvarenje tog "poduhvata" bilo mu je potrebno nešto više od četiri dana.

 (Dalje)

Francuska PSA grupacija (Peugeot i Citroen) je najavila da će opozvati skoro 100.000 primeraka modela Peugeot 107 i Citroen C1 zbog istog problema papučice za gas kakav je naterao japansku Toyotu da opozove milione svojih vozila širom sveta (u Evropi do 1,8 miliona).

 (Dalje)

Japanski tjuner Wald International ne miruje, pa je odmah posle modifikovane Porsche Panamere najavio čitavu seriju doteranih luksuznih limuzina iz ponude nekoliko evropskih proizvođača.

 (Dalje)

Uhvaćen je još jedan novitet iz Kine, i to redizajnirana verzija modela Chery QQ6.

 (Dalje)


Copyright 2006-2014 by autoblog.rs