Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Japanski treći proizvođač automobila "Nisan" opozvao je 435.400 vozila u svetu zbog popravke neispravne elektronske mreže i lampi za kočnice, prenele su agencije.

 (Dalje)

Reklama


Najveći češki proizvođač automobila Škoda iz Mlade Boleslave ponovo je produžila najavljeni prekid proizvodnje i radnici će u hale koje napuštaju sredinom decembra da se vrate umesto 7. tek 11. januara.

 (Dalje)

Abt Sportsline, MTM, MC Chip, Oettinger, Eibach, Prior Design, Rieger Tuning...,  ova lista tjunera koji su do sada doradili novi Volkswagen Scirocco je sve duža, a najnoviji član je JE DESIGN, specijalista za modifikovanje modela iz VW grupacije.

 (Dalje)

Čelnici američke automobilske industrije ponovo su se vratili u Kongres da tokom dvodnevnih pretresa u četvrtak i petak zatraže vladine zajmove, kako bi njihove kompanije izbegle bankrotstvo.

 (Dalje)

O povratku imena Topolino kruže glasine već više od godinu dana, a sada se pojavila i vest da se neće raditi o samo jednom, već o tzv. porodici modela sa tim nazivom, koju će činiti nekoliko članova.

 (Dalje)

Posle Ferrarija F430 Scuderia Coupe (predstavljen je pre nešto više od godinu dana na Salonu automobila u Frankfurtu), Ferrari je sada ovu olakšanu verziju modela F430 izložio na Salonu automobila u Bolonji i u kabriolet verziju. Auto je nazvan Scuderia Spider 16M (u čast 16-te konstruktorske titule Ferrarija u Formuli 1), a biće proizveden u limitiranom tiražu od samo 499 primeraka.

 (Dalje)

Sve do kraja decembra, domaći uvoznik Chevroleta (www.gm-chevrolet.rs) nudi posebne uslove kupovine za sve modele ove marke.

 (Dalje)

Reklama


Preuzeto sa : Politika.rs

Za obnovu proizvodnje prekinute pre tri nedelje ima zainteresovanih, kažu u Zastavi i navode da montažu „temperamentnog štediše” nije trebalo ni obustavljati, pre svega zbog brojnih kooperanata kojima preti likvidacija.

 (Dalje)

Volkswagen je zaista dovezao veliki broj noviteta na ovogodišnji Salon automobila u Bolonji, pa tamošnja publika pored novog Golfa Plus (i njegove Collectors Edition verzije), Sciroccoa Studie R i Golfa BiFuel, može videti i ekonomični Passat 1.4 TSI EcoFuel.

 (Dalje)

Toyotini modeli Yaris i RAV4 (oba su u sadašnjem obliku predstavljena 2005. godine) su upravo prošli kroz prilično ozbiljnu kuru podmađivanja za novu prodajnu sezonu.

 (Dalje)

Automobil iz filma "Špijun koji me je voleo" iz 1977, u kojem je Rodžer Mur igrao Džejmsa Bonda, prodat je za 111.500 funti na aukciji u Londonu, objavljeno je na sajtu Bi-Bi-si njuza (BBC News).

 (Dalje)

General Motors je još pre nekoliko meseci najavio da priprema dva nova turbo motora namenjena, pre svega, njihovim modelima za evropsko tržište. Radi se o 1,4 litarskom turbo benzincu i 1,6 litarskom turbo CNG motoru sa pogonom na komprimovani prirodni gas (na engleskom CNG - compresed natural gas, a kod nas poznat i kao zemni gas ili prosto metan). Ovaj potonji se prvo pojavio u Opel Zafiri ecoM, čija je svetska premijera upravo održana na Salonu automobila u Bolonji.  

 (Dalje)

Maserati je iskoristio domaći teren Salona automobila u italijanskoj Bolonji da predstavio novi opcioni paket MC Sport Line, namenjen poboljšanju izgleda i voznih osobina njihovog ionako odličnog modela GranTurismo S.

 (Dalje)

Prodaja automobila u SAD pala je za 37 procenata u novembru na najnižu granu u proteklih 26 godina, ugasivši nadu da je ova, za autoindustiju, očajna godina dosegla dno i dodajući municiju molbi detroitskih proizvođača da ih država spase novcem poreskih obveznika.

 (Dalje)

Sem standardnih verzija novog Golfa Plus (o njemu više OVDE), Volkswagen na Salonu automobila u Bolonji predstavlja i posebnu, Collectors Edition verziju ovog modela.

 (Dalje)

Kompanija Nicos C. Kattamis, ovlašćeni uvoznik i distributer vozila Subaru za Srbiju i Crnu Goru, najavljuje specijalnu promotivnu novogodišnju akciju koja će trajati od početka decembra 2008. godine do kraja januara 2009. godine.

 (Dalje)

Doduše, ovo ipak još nije prva zvanična slika (prvi set fabričkih fotografija se očekuje 14. decembra), ali se radi o do sada najboljem pogledu na novu generaciju BMW-ovog modela Z4.

 (Dalje)

Japanska Honda je svetsku premijeru svoje nove studije Insight Hybrid Concept održala početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu, dok će serijska verzija ovog hibrida (na slici) imati zvaničnu promociju sledećeg meseca na Salonu u Detroitu.

 (Dalje)

Podsećana radi, Mazda je svetsku premijeru limuzinske verzije nove Mazde3 održala na nedavnom Salonu automobila u Los Anđelesu, a njena hatchback varijanta sa petora vrata upravo ima promociju na Salonu u italijanskoj Bolonji. 

 (Dalje)

Još jedan novitet Volkswagena na Salonu automobila u Bolonji (pored novog Golfa Plus i sportskog Sciroccoa Studie R) jeste i Golf VI BiFuel, odnosno Golf sa fabrički ugrađenim pogonom na tečni naftni gas (TNG).

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs