Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Sem novog Golfa Plus, Volkswagen na Salonu u Bolonji izlaže i novu dizajnersku studiju na bazi novog Sciroccoa, čije su modifikovane verzije trenutno i zvezde Salona tjunera u Esenu.

 (Dalje)

Reklama


Kao što je bilo i najavljeno pre nekoliko dana (kada je procurela i fabrička brošura sa fotografijama), Volkswagen će na Salonu Salonu u Bolonji i zvanično predstaviti novi Golf Plus. Reč novi naravno treba uzeti s rezervom, budući da se ovde u osnovi radi samo o redizajniranoj varijanti dosadašnjeg Golfa Plus.

 (Dalje)

Daimler je saopštio da će na predstojećem Salonu automobila u Bolonji održati premijeru nove, Black Tie verzije popularnog Smarta ForTwo, koji će biti proizveden u ekskluzivnoj seriji od samo 500 primeraka.

 (Dalje)

Automobilska industrija Revoz iz Novog Mesta u proizvodnji i u službama koje su vezane za proizvodnju, u decembru će raditi samo osam dana.

 (Dalje)

Alpine Fiat 500 je prikazan na ovogodišnjem Salonu tjunera u Esenu i to zajedno sa Dodge Challengerom i VW Sciroccom, takođe opremljenih opremom koju proizvodi ista ova kompanija.

 (Dalje)

Istovremeno sa ovim prvim oficijelnim fabričkim fotografijama, Audi je najavio da će svetska premijera A5 Cabrioleta, koji će naslediti sadašnji A4 Cabrio, biti održana početkom marta 2009. godine na Salonu automobila u Ženevi, dok prodaja startuje u drugom kvartalu naredne godine (osnovni A5 Cabrio 1.8 TFSI će u Nemačkoj koštati 37.300 evra).

 (Dalje)

Izvršni direktor američkog Forda (Ford Motor Co.) Alen Mulali (Alan Mulally) izjavio je da će raditi za jedan dolar godišnje, ako taj proizvođač automobila dobije pozajmicu vlade za spas kompanije.

 (Dalje)

Reklama


Američki Fisker Automotive je saopštio da će u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu i zvanično promovisati serijsku verziju svog hibridnog automobila Karma, koji je inače u koncept formi prvi put prikazan na istom mestu, u januaru ove godine.

 (Dalje)

Evropski proizvođači automobila moraju za 18 odsto da smanje količinu štetnih gasova koju emituju nova vozila, u roku od šest godina, dogovoreno je na sastanku u okviru Evropske unije, nakon dugotrajnih nesuglasica na tu temu između ekoloških organizacija i ekonomski ugrožene autoindustrije.

 (Dalje)

Britanski proizvođač luksuznih automobila "Aston Martin" objavio je da je zbog privredne krize prinuđen da otpusti 300 stalno zaposlenih i isto toliko radnika na određeno vreme.

 (Dalje)

Istovremeno sa promocijom novog Nissana 370Z u Japanu (tamo se zvanično zove Fairlady Z i košta od 31.000 evra pa naviše), procurele su i nove slike ovog sportiste u dresu Nissanovog kućnog tjunera Nisma (NISsan MOtorsport).

 (Dalje)

Jedan jedini ikad napravljeni primerak Lamborghini Bertone Miura Roadstera ovih dana naći će se na aukciji. Za sve one dubokog džepa i željne ekskluzive najbolje je da se upute u Švajcarsku.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

U trenutku kada svi moraju da imaju sve, „Audi“ je svoj petometarski ponos, model Q7 smanjio za 10 odsto i svetu je predstavio kompaktni SUV nazvan Q5, kao direktan odgovor „mercedesu GLK“ i „volvou XC 60“. Reakcija je dobrim delom bila usporena, jer se konkurentski BMW X3 „kotrlja“ još od 2003. godine. 

 (Dalje)

Japanska tjuning kompanija Wald International je već dobro poznata po doradi prestižnih modela evropskih i japanskih marki automobila (pre svega BMW, Mercedes, Bentley, Lexus), a njihov najnoviji rad vidite na slikama.

 (Dalje)

Svetska automobilska industrija suočena je sa novim talasom loših vesti, nakon objavljivanja podataka da je u novembru pala prodaja kola u Švedskoj, Japanu i Južnoj Koreji.

 (Dalje)

Domaći uvoznik Opela (www.opel.rs) krenuo je sa novogodišnjom akcijskom prodajom automobila ove nemačke marke, koja će trajati sve do 31.12. ove godine.

 (Dalje)

Britanci će uskoro dobiti najjači (i najskuplji) Mitsubishi EVO do sada, koji će raspolagati sa snagom od čak 405 konja.

 (Dalje)

Američki Elite Carbon je pripremio novi aero body kit od karbon fibera namenjen Maseratijevom GranTurismu, koji sada ima poboljšanu aerodinamiku, dok je izgled nešto agresivniji (što je zasluga novog prednjeg branika sa spojlerom, pragova, zadnjeg difuzora i spojlera na poklopcu prtljažnika).

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs