Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Upravo tako. Nemci su odlučili da premijeru svog novog modela Panamera ne održe u martu naredne godine na Salonu automobila u Ženevi, kako je prvobitno planirano, već mesec dana kasnije na Salonu u Šangaju.

 (Dalje)

Reklama


Mada su neko vreme to demantovali, iz Forda je danas i zvanično potvrđeno da ipak ocenjuju strateške opcije za Volvo Car Corporation, "uključujući i moguću prodaju švedskog premium proizvođača."

 (Dalje)

Nakon lansiranja standardnih verzija nove Ibize, kupcima je sada na raspolaganju i ekonomičnija i ekološki prihvatljivija Ibiza Ecomotive, koja je inače publici predstavljena početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Carrera GT se doduše više ne proizvodi, ali je ovaj Porscheov sportista i dalje itekako zanimljiv brojnim tjunerima. Tako je na Salonu tjunera u Esenu specijalista za doterivanje Porschea, kompanija 9ff, prikazala Carreru GTT900 sa V10 agregatom pojačanim na – pogađate - 900 konja.

 (Dalje)

Škoda je još početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu predstavila redizajniranu Octaviu, a ovogodišnji Salon tjunera u Esenu (traje do 7. decembra) češka fabrika je iskoristila da prikaže i unapređenu varijantu još uvek aktuelne sportske Octavie RS.

 (Dalje)

Francuska grupacija PSA (Peugeot i Citroen) i japanska Toyota danas slave silazak jubilarnog, milionitog automobila sa proizvodne trake njihove zajedničke TPCA fabrike (Toyota Peugeot Citroën Automobile) u češkom mestu Kolin.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, nemačka tjuning kuća PPI Automotive Design GmbH je na Salonu tjunera u Esenu (od 29.11. do 7.12.) i zvanično održala svetsku premijeru svoje nove obrade Audijevog sportskog modela R8, koji će kao Razor GTR biti proizveden u ograničenoj seriji.

 (Dalje)

Reklama


Nemački tjuner Lorinser je jedan od mnogobrojnih koji će kupcima ponuditi modifikovanu verziju novog Mercedesovog kompaktnog SUV modela GLK, a svoj rad je upravo promovisao na Salonu tjunera u Esenu.

 (Dalje)

Odmah nakon zvaničnog početka prodaje nove Opelove Insignije u Evropi, nemački Irmscher je, kao dugogodišnji Opelov tjuner (ima preko 40 godina iskustva u doterivanju Opela), na Salonu tjunera u Esenu već predstavio svoj novi paket za ovaj model.

 (Dalje)

Nakon velikih finansijskih gubitaka i zatvaranja vrata 1992. godine, legendarni proizvođač trkačkih automobila Brabham Racing se vratio na automobilsku scenu posle punih 16 godina i to kao tjuner BMW-ovih modela.  

 (Dalje)

Američki autogigant "Dženeral motors" (GM), kome preti bankrot, najavio da će uskoro započeti rasprodaju svojih nekretnina u Evropi i SAD da bi i na taj način popravio nezavidnu finansijsku situaciju.

 (Dalje)

Nemačka tjuning kuća Musketier je već dobro poznata po modifikacijama različitih automobila francuske PSA grupacije (Peugeot i Citroen), a njihov najnoviji rad (koji se inače upravo ovih dana izlaže na Salonu tjunera u Esenu) jeste i najmanji model u gami Citroena – C1.

 (Dalje)

Zele International je iskoristio ovogodišnji SEMA Salon tjunera u Las Vegasu da Amerikancima prikaže svoju modifikaciju novog Nissana GT-R, dok će na sledećem Tokyo Auto Salonu (japanski Salon tjunera, slično SEMA-i) promovisati i tjuniranu verziju tek predstavljenog Nissana 370Z.

 (Dalje)

Češka fabrika automobila - "Škoda" - planira da privremeno obustavi proizvodnju, zbog smanjenje tražnje vozila, od polovine decembra do 6. januara, saopštili su izvršni rukovodioci te kompanije.

 (Dalje)

Više o Toyoti iQ možete pročitati OVDEPreuzeto sa : Novosti.rs

Najviši predstavnici "Fijata" uveravaju da italijanska kompanija nijednog trenutka neće odustati od svojih planova u Srbiji, kao i da će sa montažnih traka društva "Fijat automobili Srbija" prvo sići mali gradski četvorosed "A" klase - "topolino".

 (Dalje)

Audijeva Motorsport divizija je na Salonu tjunera u Esenu i zvanično promovisala Audi R8 LMS, čiji modifikovani V8 motor raspolagaže sa 373kW/500KS (standardni R8 ima 309kW/420KS) i koji će se od sledeće godine takmičiti u GT3 seriji.

 (Dalje)

Najstariji britanski automobilski magazin, Autocar, u Londonu je na svojoj godišnjoj svečanosti proglasio grupaciju Hyundai-Kia za "automobilskog proizvođača godine." Ovaj Autocarov događaj spada među najprestižnije u Evropi, jer tada između ostalog proglašavaju i Evropski auto godine (eng. European Car of the Year - COTY).

 (Dalje)

Aktuelni Ford Ranger možda nije najatraktivniji pick-up model na tržištu, ali je ipak poslužio kao dobra osnova Fordovim dizajnerima da od njega naprave privlačan sajamski Ranger Max koncept, koji je debitovao na Salonu automobila na Tajlandu (Thailand International Motor Expo, od 28.11. do 10.12.).

 (Dalje)

Dobro, reč novi iz naslova ipak treba uzeti s rezervom, budući da se ovde u osnovi radi samo o redizajniranoj varijanti aktuelnog Golfa Plus, koji će se premijerno pojaviti 3. decembra na Salonu automobila u Bolonji.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs