Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Američki automobilski koncern General Motors (GM) nije više vlasnik patenata nemačkog Opela. Kako pišu nemački mediji, GM je založio patente, odnosno preneo u vlasništvo američkog ministarstva finansija kao garanciju za milijardsku pomoć koja je tom koncernu potrebna da bi sprečio bankrot i kojoj se nada od države.

 (Dalje)

Reklama


Preuzeto sa : Blic.rs

„Ford“ je u 33 godine prodao više od 12 miliona „fijesti“, ali je tek s modelom poslednje generacije zaigrao na kartu atraktivnog izgleda. Razlog je jednostavan, 1976. i 2009. nemaju dodirnih tačaka kada je shvatanje dizajna u pitanju.

 (Dalje)

Naslednik dosadašnjeg Nissana 350Z, nazvan prosto 370Z (u Japanu Fairlady Z), nakon svetske promocije na prošlogodišnjem Salonu u Los Anđelesu, sada je stigao i u Evropu, tačnije na ženevski Salon automobila, dok prodaja na Starom kontinentu startuje ovog leta. 

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Evropi pašće najverovatnije 25, a prodaja 20 odsto ove godine u odnosu na 2008. zbog ekonomske krize, upozorila je ACEA.

 (Dalje)

VIDEO I : Kia No 3 Concept

 (Dalje)

Porsche je saopštio da je danas u svojoj fabrici u Lajpcigu proizveo jubilarni, 250.000 – ti primerak SUV modela Cayenne.

 (Dalje)

 


Više o Hyundaiju ix-onic možete pročitati OVDEReklama


Mada je praktično svu pažnju medija privukao novi Polo (o njemu više OVDE), Volkswagen na Salonu automobila u Ženevi ima još nekoliko zanimljivih noviteta.

 (Dalje)

Italijanska dizajnerska kompanija Pininfarina i francuski Bollore Group su još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu promovisali rezultat svog zajedničkog rada, elektroautomobil nazvan B0 (B-nula). Ove godine, na Salonu u Ženevi, predstavljena je i definitivna serijska verzija ovog automobila koji je dobio i novo ime – BLUECAR.

 (Dalje)

Mada su kompaktni SUV model Yeti i Fabia Scout najvažniji Škodini noviteti na ovogodišnjem Salonu u Ženevi, pažnju privlači i atraktivna Fabia Sport Design Concept, koji može da se posmatra i kao najava skorog dolaska sportske Fabije RS.

 (Dalje)

Švajcarski Protoscar (osnovan 1987. godine) na domaćem terenu Salona automobila u Ženevi (traje od 5. do 15. marta), promoviše svoj novi prototip Lampo sa elektropogonom.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Suočeni sa velikim interesovanjem domaćih kupaca i mogućnošću da se „punto“ prodaje na tržištima zemalja EU, kao i u Rusiji i Belorusiji, poslovodstvo Grupe Zastave vozila i delagacija Fijata započeli su u Kragujevcu razgovore o povećanju ovogodišnje proizvodnje „punta“.

 (Dalje)

Među novitetima, koje je Mansory pripremio za ovogodišnje izdanje ženevskog Salona, su i Mansory Chopster, odnosno modifikovani Porsche Cayenne Turbo S, kao i dorađeni Porsche 911 (serije 997).

 (Dalje)

Danas je i zvanično za posetioce otvoren 79. Salon automobila u Ženevi (traje sve do 15. marta), dok su za novinare bili rezervisani 3. i 4. mart.

 (Dalje)

Nemački "Opel" moraće da zatvori najmanje 3.500 radnih mesta da bi preživeo tešku krizu.

 (Dalje)

Više o Maybachu Zeppelin možete pročitati OVDENakon vesti da su planovi o oživljavanju Alpine i proizvodnji posebnih sportskih modela u najmanju ruku zaustavljeni, ako ne i otkazani, iz Renaulta ipak stiže jedna ohrabrujuća vest.

 (Dalje)

Mansory, specijalista za obradu supersportskih modela i luksuznih limuzina, na Salonu automobila u Ženevi, koji se ove godine održava od 5. do 15. marta, predstavlja nekoliko ekskluzivnih automobila iz svoje ponude.

 (Dalje)

Nakon što su prošle godine na tržište izbacili svoju preradu ionako ekstremnog Audija RS6 Avant (sa 650 umesto fabričkih 580KS), ljudi iz tjuning kompanije Sportec su iskoristili ovogodišnji Salon automobila u Ženevi da prikažu još jači RS6, ovaj put u verziji limuzine.

 (Dalje)

Nemačka kompanija Wiesmann na Salonu automobila u Ženevi, između ostalog, publici prikazuje i novi Roadster MF4, koji će se kupcima nuditi sa dva V8 motora.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs