Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Kao što je poznato, "standardni" Ferrari FXX (kao i FXX Evolution) nije registrovan za vožnju u otvorenom saobraćaju, već isključivo za vožnju po trkačkim stazama. Ipak, jedan od ukupno 30 proizvedenih primeraka (ne računajući FXX Evolution) je dospeo u ruke nemačke tjuning kompanije Edo Competition i posle prerade njihovih inženjera dobio je dozvolu za vožnju u svakodnevnom saobraćaju.

 (Dalje)

Reklama


Nakon prve zvanične slike koja se pojavila krajem oktobra, Ford je objavio i oficijelno saopštenje vezano za temeljno redizajniranu verziju američkog Ford Fusiona, modelske godine 2010. godine, koji je svetsku premijeru doživeo na Salonu automobila u Los Anđelesu (u prodaji će se inače pojaviti početkom 2009.).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.co.yu

U hali montaže, u fabrici koja se nekada zvala „Zastava”, a sada je „Fijat automobili”, traka se i dalje vrti. Polako, ali sigurno. Prave se poslednji „kečevi”. I putuju u istoriju. Krenuli su da se sklapaju pre ravno 37 godina. Za par dana, u petak, treba da izađe broj 1.273.532. Posle toga - tačka. Tačnije, „fijat”! 

 (Dalje)

Mada na Salonu automobila u Los Anđelesu nema novog Volkswagenovog koncepta manjeg sportskog automobila (premijera je naime odložena za januar naredne godine i Salon u Detroitu), to naravno ne znači da nemačka kompanija nema šta da prikaže publici u Los Anđelesu.

 (Dalje)

Dugo najavljivani Mini na elektropogon se premijerno prikazuje na Salonu automobila u Los Anđelesu, koji je juče otvoren za novinare.

 (Dalje)

Saab 9-6X

20 Nov, 2008 - 08:30 Top secret Komentari (0) comments  English

Ako se ove slike pokažu autentičnim, Saab će kao bazu za svoj novi SUV model 9-6X (moguć naziv, dakle ništa zvanično) iskoristiti prilično kontroverznu Subaru Tribecu, koja baš i nije primer uspešnosti dizajna (mada, ukusi su različiti...).

 (Dalje)

U japanskoj tjuning kući LB Performance (postoji od 1993. godine) su svim vlasnicima standardnog Lamborghinijevog Murcielaga ponudili novi estetski paket, koji će njihov automobil vizuelno približiti Murcielagu LP640.

 (Dalje)

Reklama


Kineska automobilska industrija biće suočena sa teškim izazovom u narednim mesecima, kada stigne "finansijski cunami", prenela je agencija Kjodo izjavu kineskog zvaničnika.

 (Dalje)

Mada nova generacija Lexusovog SUV modela RX zvaničnu svetsku premijeru ima ovih dana na Salonu automobila u Los Anđelesu, tajne oko njegovog izgleda u stvari nema već neko vreme, budući da su se slike i ovog modela pre vremena pojavile na internetu.

 (Dalje)

Infiniti će na leto naredne godine ponudu svog modela G37 proširiti i otvorenom, kabriolet varijantom sa tvrdim sklopivim krovom (otvara/zatvara se za oko 30 sekundi) i sa mestom za četiri putnika.

 (Dalje)

Potpuno nenajavljeno Honda je na svom izložbenom prostoru na Salonu automobila u Los Anđelesu iznenadila novinare novim konceptom sportskog automobila sa gorivim ćelijama, jakim elektromotorom (smeštenim ispred zadnbje osovine), niskim težištem i nultom emisijom izduvnih gasova.

 (Dalje)

Kao što bilo i najavljeno, naslednik aktuelnog Nissana 350Z, nazvan prosto 370Z,juče je i zvanično predstavljen novinarima na Salonu automobila u Los Anđelesu (prodaja će inače početi u prvom kvartalu naredne godine).

 (Dalje)

Mazda je svetsku premijeru limuzinske verzije nove Mazde3 (dosadašnji model je od 2003. godine prodat u više od 1,8 miliona primeraka) održala na Salonu automobila u Los Anđelesu, dok će se hatchback model sa petora vrata po prvi put u javnosti pojaviti početkom decembra na Salonu u Bolonji. 

 (Dalje)

Nakon Gallarda LP560-4 Coupe, predstavljenim na Salonu automobila u Ženevi, italijanski Lamborghini je pripremio i njegovu otvorenu Spyder varijantu (sa automatskim mekim krovom koji se sklapa za 20 sekundi), koju će prvi moći da vide posetioci Salona u Los Anđelesu.

 (Dalje)

Kompanija Delta Automoto (www.honda-srbija.rs) je od 18. novembra krenula sa novom prodajnom akcijom "Hon-DA", tokom koje će se vozila sa lagera prodavati po izuzetno povoljnijim cenama.

 (Dalje)

Vest je za sada nezvanična, ali ako se pokaže tačnom doterana verzija Audija S5, koja treba da se pojavi već naredne godine, umesto sadašnjeg 4,2 litarskog V8 agregata (sa 260kW/354KS) dobiće 3,0 litarski TFSI V6 motor sa kompresorom i direktnim ubrizgavanjem (razvijaće 245kW/333KS).

 (Dalje)

Dok veliki proizvođači automobila u SAD i Evropi traže pomoć njihovih vlada, druga najveća evropska auto-kompanija, francuski "Reno", upozorila je da je svetska automobilska industrija u opasnosti od kolapsa.

 (Dalje)

Nakon restilizovane 911-ice, na red za osvežavanje su stigli i Porscheovi ulazni modeli Boxster i Cayman, čije obnovljene verzije imaju premijeru na Salonu automobila u Los Anđelesu.

 (Dalje)

Izgled nove generacije Nissanovog modela Cube u stvari i ne predstavlja potpuno iznenađenje, budući da je jedna njegova fotografija dospela na internet još u maju ove godine.

 (Dalje)

Kao po dogovoru, čak tri tjuning kuće su u proteklih nekoliko dana predstavile svoje verzije Porscheovog Cayenna GTS. Naime, posle Edo Competitiona i JE DESIGNA, na red je došao nemački Lumma Design, čiji će modifikovani Cayenne CLR 550 R publika prvi put videti na Salonu tjunera u Esenu (traje od 29.11. do 7.12.).

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs