Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

U Mercedesu ne staju sa ekspanzijom i najavljuju nove modele u segmentu kompaktnih vozila

Ponuda Mercedesa i njihove sportske AMG filijale je poslednjih godina porasla do granica neprepoznatljivosti. Gotovo je nemoguće zapamtiti sve modele i njihove varijacije, a pritom mislimo i na AMG koji u ponudi ima preko 30 modela, apsolutno najviše u performance ponudi.

Međutim Mercedes tu ne staje. Prema rečima Dieter Zetchea, šefa Mercedesa, od 2012. godine Mercedes je prodao preko dva miliiona kompaktnih automobila. To je jasan pokazatelj ispravnosti odluke o širenju, koja izgleda još nije gotova.

Tako će A i B klasa uz CLA, CLA Shooting Brake i GLA dobiti još varijacija. Prva potvrđena je limuzina (u formi koncepta se očekuje na ovogodišnjem sajmu u Šangaju), koja će konkurisati Audijevom A3 sedanu, a druga varijacija je SUV model veći od GLA kao odgovor na BMW X1. Verovatno će ga nazvati GLB, a biće predstavljen do kraja godine.

I tu nije kraj jer uprava najavljuje i osmi model, a sve zajedno će biti deo investicije od milijardu evra u kompaktne modele.

Prodaja Mercedesovih kompaktnih modela je prošle godine porasla za 9,3% na 636.903 i time značajno doprinela Mercedesovom rekordu od 2.083.888 prodatih vozila u jednoj godini. 

Izvor: Index.hr

Render: arhiva Auto.blog.rs / Autobild.de
  čitanja : 2563

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari

Lep je ovaj Wartburg-ov terenac. :D

Autor AQS 21 Jan 2017, 15:10
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs