home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Britanski magazin Auto Express za sledeću godinu najavljuje novu, treću generaciju Porscheovog modela Cayenne.

Podsećanja radi, proizvodnja Cayenna prve generacije je počela 2002. godine, zatim je 2010. godine stigla i druga generacija koja je u restilizovanom izdanju predstavljena na sajmu u Parizu 2014. Koliko je Cayenne važan model za kompaniju pokazuje i podatak da je tokom 2016. širom sveta plasirano više od 70.000 primeraka, što je predstavlja oko 30% ukupne prodaje ove marke.

Potpuno novi Cayenne se dakle očekuje 2018. i to sa VW MLB Evo platformom koju će koristiti i Lamborghini Urus i nova generacija Volkswagena Touareg.

Kako stvari sada stoje, novi Cayenne će biti lakši od prethodnika, i to za oko 100 kg, dok će dizajn delom biti inspirisan novim Macanom.

Naravno, i unutrašnjost će biti modernizovana (po uzoru na novu Panameru), sa najnovijim tehničkim igračkama, a što se motora tiče očekuju se agregati sa 6 i 8 cilindara (sa više snage nego u sadašnjem modelu). Takođe, u najavi je i nekoliko hibridnih varijanti, jedna možda i sa plug-in hybrid sistemom iz nove Panamere Turbo S E-Hybrid sa 680KS.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 1656Komentari