Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Britanski magazin Auto Express za sledeću godinu najavljuje novu, treću generaciju Porscheovog modela Cayenne.

Podsećanja radi, proizvodnja Cayenna prve generacije je počela 2002. godine, zatim je 2010. godine stigla i druga generacija koja je u restilizovanom izdanju predstavljena na sajmu u Parizu 2014. Koliko je Cayenne važan model za kompaniju pokazuje i podatak da je tokom 2016. širom sveta plasirano više od 70.000 primeraka, što je predstavlja oko 30% ukupne prodaje ove marke.

Potpuno novi Cayenne se dakle očekuje 2018. i to sa VW MLB Evo platformom koju će koristiti i Lamborghini Urus i nova generacija Volkswagena Touareg.

Kako stvari sada stoje, novi Cayenne će biti lakši od prethodnika, i to za oko 100 kg, dok će dizajn delom biti inspirisan novim Macanom.

Naravno, i unutrašnjost će biti modernizovana (po uzoru na novu Panameru), sa najnovijim tehničkim igračkama, a što se motora tiče očekuju se agregati sa 6 i 8 cilindara (sa više snage nego u sadašnjem modelu). Takođe, u najavi je i nekoliko hibridnih varijanti, jedna možda i sa plug-in hybrid sistemom iz nove Panamere Turbo S E-Hybrid sa 680KS.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Render: Autoexpress.co.uk
  čitanja : 1615

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs