home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Aston Martin je još ranije potvrdio da će se crossover DBX pojaviti u proizvodnji (u formi koncepta je prikazan 2015. godine), ali kako stvari sada stoje to će se desiti 2020.

Takođe, u Aston Martin planovima je da ponovo ožive brend Lagonda, moguće i sa više modela u ponudi. Pored DBX-a, i Lagonde će se proizvoditi u novoj fabrici u Velsu, dok će sportski modeli nastaviti da se prave u Gaydon fabrici (uključujući tu i naslednike modela Vantage i Vanquish).

Serijska verzija DBX crossovera će dobiti dodatni par vrata u odnosu na koncept verziju, pri čemu će se prvo pojaviti sa benzinskim motorom (verovatno AMG 4,0 litarski V8 i 5,2 litarski V12), nešto kasnije će biti dostupan i kao hibrid, a još kasnije će stići i u potpuno električnoj verziji.

Ovaj pet metara dugački crossover bi po nekim informacijama iz britanskih izvora trebalo da košta od 150.000 do 200.000 funti (od 191.000 do 255.000 evra).

Aston Martin je DBX u formi koncept vozila predstavio početkom marta 2015. na sajmu automobila u Ženevi, kada je objavljeno da njime pokušava da redefiniše luksuzni GT segment, i to vozilom sa elektropogonom i pogonom na sva četiri točka. Prvi čovek Aston Martina Andy Palmer je tada na promociji između ostalog izjavio da DBX concept predstavlja izazov postojećem statusu kvo u luksuznom GT segmentu.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Render: Autobild.dečitanja : 234Komentari