Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Alfa Romeo Giulia je dokazala da se uvođenjem zadnjeg pogona može naglasiti dinamika pa Japanci isto žele da primenei kod nove Mazde 6.

U tom slučaju koristiće platformu koncepta RX-Vision. Time bi Mazda privukla brojne nove potencijalne kupce, kojima se sviđa sadašnji dizajn, ali ne kupuju njihove modele jer im nedostaje vozačkog užitka.

Nova Mazda 6 bi prelaskom na zadnji pogon postigla osetno bolji raspored mase, što doprinosi stabilnosti. Uvođenjem bar jednog snažnijeg benzinca s najmanje 300KS otvorili bi potpuno novi front i nametnuli se kao ozbiljna alternativa Audiju A4, BMW-u Serije 3 i Mercedes-Benzu C-klase, ali i Alfa Romeo Giuliji.

S obzirom da nova Mazda 6 stiže 2019. godine japanski inženjeri imaće pune ruke posla kako bi motore i mjenače prilagodili za transaxle koncepciju. Naime, ako to ne uspeju da naprave do 2019. moraće da se strpe sve do 2025., jer je ciklus Mazde 6 otprilike šest godina.

Izvor: Autopress.hr

Foto: arhiva Auto.blog.rs
  čitanja : 398

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari

Ide Mazda u viši nivo....cilja BMW... srećno.... dizajn ima...kvalitet.... još RVD

Autor s mile 26 Sep 2017, 09:29

Osim ako platforma ne bude od FIATa tj Alfa Giulije. Saradanja kao 124 i mx5.

Autor Dukac 26 Sep 2017, 09:40
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs