Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Četvrta generacija Renault Clia je na tržištu prisutna od 2012. godine, pa dolazi vreme za naslednika.

U jeku najave nove petoletke Renaulta, strateškog plana poslovanja za period do 2022. godine, s posebnom pažnjom se prate sve novosti vezane za gamu proizvoda. Tu se pre svega misli na Clio, model koji spada u red najpopularnijih proizvoda francuskog proizvođača. Nova generacija ne bi trebalo da razočara, posebno jer se radi o potpuno novom modelu.

Pozivajući se na izjave predsednika evropske filijale Renaulta, Jeana-Christophea Kuglera, britanski Autocar tako piše da će novi Clio imati elektrifikovani pogon. Ipak, za sada je nepoznato koji motor će dobiti električnu podršku.

Dodatno, novi Clio će ugostiti i sisteme autonomne vožnje. Za razliku od novog Audija A8 koji uvodi Nivo 3 autonomije u vožnji, u Renaultu će biti za nivo manja. Prevedeno to znači da će auto kontrolisati brzinu i upravljanje, a vozač će morati da konstantno prati saobraćaj.

Od ostalih novosti vezanih za novi Clio, treba reći da će potpis prednjeg dela viđen na Meganu i Talismanu, sa svetlima u obliku slova C, biti zadržan u većoj meri. Unutra će se naći infotainment s povećim ekranom, dok će ispod lima uz 1.5 dCi dizelaš biti zadržani još neki motori iz aktuelne game.

Premijeru novog Clia ne treba očekivati pre 2019. godine.

Izvor: Index.hr

Render: Largus.fr
  čitanja : 608

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari

Hoće li doneti neko iznenadjenje da se ne kradu lako poput bicikla ?
Jutros dečku ukrali novi Clio.

Autor P1 09 Okt 2017, 19:54

P1

E tu pomoci nema.Bio lak ili tezak,ako su rijesili da ga cape nema te zastite koja ce ga sacuvati.Od toga spasa nema.

Autor Renault Terminator 10 Okt 2017, 00:16
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs