Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

BMW, nažalost, nikada nije napravio M3 E91 u karavan verziji, ali se zato firma Manhart Racing postarala za to, i to uz „transplantaciju“ famoznog V10 motora iz „velikog brata“ M5!

BMW M3 oduvek je predstavljao sinonim upotrebljivog sportskog automobila, bilo da je u pitanju sedan, Coupe ili Cabrio verzija. Međutim, bavarski proizvođač nikada se nije odlučio da M3 predstavi i u najpraktičnijem izdanju od svih – karavan (Wagon/Touring) verziji, uprkos činjenici da je, recimo, BMW M5 imao tu „privilegiju“.

No, to nije sprečilo ljude iz firme Manhart Racing da naprave „najbolje od oba sveta“, odnosno da naprave karavan verziju E91 M3 Touring, i to ne sa serijskim V8 motorom od 420 konjskih snaga, već sa fantastičnim 5,0-litarskim V10 agregatom iz M5-ice! Ovaj motor je dodatno pojačan sa 507 na oko 550 „konja“, a sa njim, ovaj M3 Touring do 100 km/h stiže za 4,4 sekunde.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs
  čitanja : 503

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs