Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Iza naziva Shelby 1000 krije se Ford Mustang čiji 5,2 litarski V8 motor razvija 1.000 konjskih snaga, a Shelby će godišnje proizvoditi 50 primeraka.

Besomučna trka za konjskim snagama očigledno ne jenjava, a među poslednjim primerima enormno snažnih automobila je Shelby 1000 koji je legendarna američka kompanija premijerno predstavila na Sajmu automobila u Las Vegasu.

Četvorocifreni broj u nazivu automobila označava broj konjskih snaga koje su inžinjeri Shelbyja "ugurali“ u 5,2 litarski V8 motor "pozajmljen“ iz modela Shelby GT350. Za konačan rezultat motor je potpomognut asistencijom Whipple mehaničkog kompresora, novog sistema ubrizgavanja goriva i kapacitetnijeg međuhladnjaka. Rekalibrisana je i centralna upravljačka jedinica, a unapređen je i ručni menjač.

Značajno povećanje snage naglašeno je novim aerodinamičkim karoserijskim komponentama koje su optimizovane za korišćenje na stazi, a u prilog tome ide višestruko podesivo oslanjanje i komplet namenskih Brembo kočnica. Proširen je i trag točkova na obe osovine, a na širim ojačanim 20-inčnim felnama kupcima će se nuditi gume za stazu.

"Zamenili smo svaku značajniju komponentu u nastojanju da kreiramo automobil koji će na stazi s lakoćom pokazati svoj potencijal“, rekao je na premijeri prvi čovek odeljenja za razvoj Vince Laviolette.

I dok je prethodna generacija modela Shelby 1000 mogla da se kupi i u konfiguraciji za korišćenje na javnim putevima, u Shelbyju će najsnažniju opciju ovoga puta ponuditi samo u "track“ opciji po ceni od 203.190 dolara.

Prvi primerci će do svojih vlasnika stići u prvom kvartalu naredne godine, a za kupce koji svoj Mustang žele da voze i van staze tu je i dalje Shelby GT350.

Izvor: Klix.ba

Foto: Shelby
  čitanja : 297

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs