Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Na svom Facebooku profilu Mercedes je objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modifikovan od strane AMG-ovih inženjera. To je prvi i do sada jedini dizelski model kojim su se pozabavili AMG-ovi inženjeri, ali nakon ovog saopštenja svi se pitaju da li je moguće da će V klasa ili Sprinter biti sledeći neobični projekat AMG-a?

Danas gotovo svi Mercedesovi modeli imaju najsnažnije AMG verzije. Tako kupci mogu da biraju od kompaktne A klase u AMG izdanju, preko snažne limuzine E63 AMG S i luksuzne krstarice S65 AMG do SUV-a GLE 63 AMG. Dakle, ljubitelji gotovo svih segmenata su "pokriveni", ali jedna kategorija nedostaje, a to je kategorija kombija. A Mercedes je na svom Facebooku objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modifikovan od strane AMG-ovih inženjera.

Uz slike su napisali: "do danas jedini dizelski model na kome je radio AMG". Pomenuti MB 100 D iz 2,4 litarskog motora je izvlačio 72KS, a nakon dorade AMG-a snaga je povećana na 95KS. Napravljene su i vizuelne modifikacije pa je tako ova verzija dobila nove branike, dvobojnu karoseriju i alkantaru u unutrašnjosti.

Ovim slikama Mercedes-AMG je zagolicao maštu. Naime, mnogi tvrde da je ovo svojevrsna najava da bi AMG mogao da se pozabavi doterivanjem V klase ili čak Sprintera.

Izvor: Jutarnji.hr/autoklub
  čitanja : 265

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari

Nije jedini dizel sa AMG potpisom,bio je kasnije to I C30 CDI AMG

Autor Milan 09 Nov 2017, 23:04
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs