Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Projekat Poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije – UNIST Tehnološki park svečano je otvoren u Splitu. Reč je o kapitalnom projektu za koji je 99 odsto od 20 miliona kuna došlo iz fondova Evropske unije, a otvaranju je prisustvovao direktor Rimac Automobila Mate Rimac, piše Večernji list.

 (Dalje)

Reklama


Toyota kao lider u razvoju hibridnih automobila i automobila koji kao gorivo koriste vodonik ima zanimljiv stav o ovoj problematici. Naime, japanski proizvođač smatra da je budućunost na strani gorivnih ćelija tj. vodonika kao pogonskog goriva koje će da koriste automobili za duža putovanja dok su električni automobil pre svega za urbani saobraćaj. Da je ova teza utemeljena dokazuje i Daimler svojim pristupom.

 (Dalje)

Profit navećeg svetskog proizvođača luksuznih automobila Daimlera pao je u trećem tromesečju, zakočen opozivom dizelskih modela s tržišta i merama za smanjenje štetnih emisija, pokazuje poslovni izveštaj obavljen u petak.

 (Dalje)

Maketa u razmeri 1:8 po ceni od 8.000 evra

McLaren je za igricu Gran Turismo pre nekoliko nedelja predstavio novi model, koji raspolaže sa, doduše virtuelnih, 1150KS.

 (Dalje)

Dizajneri u Land Roveru su se našli pred velikim izazovom, jer su dobili zadatak da redizajniraju istinsku automobilsku legendu.

 (Dalje)

Inovativna kompanija Northvolt je objavila da je izabrala matičnu Švedsku za lokaciju na kojoj će graditi najveću fabriku baterija za električne automobile u Evropi.

 (Dalje)

Potvrda koliko je novi Euro 6 motor, zapremine 1,9 litara, koji se ugrađuje u restilizovani ISUZU D-Max od ove godine, ekonomičan, govori i podatak da je D-Max Crew Cab ukupni pobednik u okviru klase lakih komercijalnih vozila na ovogodišnjem MPG Marathon – specijalizovanom takmičenju u prosečnoj potrošnji goriva koje se održava u Velikoj Britaniji.

 (Dalje)

Reklama


Nalaze se u Majamiju, a cena im je od 600.000 evra do 41 milion evra

Izgleda da Aston Martin ne može da živi samo od prodaje automobila. Prvo su se ubacili u proizvodnju podvodnih plovila, a sada i u posao s nekretninama.

 (Dalje)

Asocijacija nemačkih osiguravajućih društava, GDV, objavila je spisak automobila koji su nainteresantniji za lopove. Zanimljivo je, da u ovoj tabeli diminiraju modeli premium brendova, a posebno su popularni SUV modeli.

 (Dalje)

Kako prenosi Beta, kompanija Royal Dutch Shell otvorila je stanice za punjenje električnih automobila na tri benzinske pumpe u Velikoj Britaniji, u okviru borbe za smanjenje zagađenja.

 (Dalje)

Racija u BMW-u

20 Okt, 2017 - 21:10 Vesti Komentari (0) comments  English

Antimonopolski regulatori EU izvršili su raciju u prostorijama jedne nemačke automobilske kompanije, saopštila je Evropska komisija.

 (Dalje)

Firma TRIO Motors iz Novog Sada, ovlašćeni prodavac i serviser vozila marke ISUZU, na predstojećem Sajmu automobila u Novom Sadu predstaviće čitavu gamu pikap vozila D-Max, kao i laki kamion L35 F do 3,5 tona bruto nosivosti.

 (Dalje)

U Australiji je danas i zvanično prestala proizvodnja automobila, nakon što je iz Holdenovih pogona izašlo poslednje vozilo – crveni model Commodore!

 (Dalje)

RM Sotheby’s je najavio da će u januaru na aukciji u Finiksu u Arizoni na prodaju ponuditi i izuzetan primerak Alfa Romea.

 (Dalje)

Fanovi bavarskog proizvođača mogu da odahnu, jer su se sve glasine o prvom M modelu u istoriji s prednjim pogonom pokazale kao netačne.

 (Dalje)

Kako prenosi B92, kompanije Alfa Romeo i Maserati prinuđene su da smanje nivo proizvodnje u svojim italijanskim pogonima, zbog novih uvoznih pravila koje su kineske vlasti nametnule na tom tržištu.

 (Dalje)

Volkswagen je i zvanično zaustavio glasine koje kruže već nekoliko godina. Škoda i definitivno neće ući na severnoameričko tržište.

 (Dalje)

Prošlo je skoro deset godina od poslednje finansijske krize, a da su posledice prevaziđene govore i podaci o rastu prodaje ekskluzivnih automobila.

 (Dalje)

Američki patentni zavod je objavio patentnu prijavu koju im je još 2014. godine dostavio Amazon, a tiče se rešavanja problema dopunjavanja baterija u električnim vozilima i samim tim i produženja njihovog dometa bez potrebe za zaustavljanjem na punjačima.

 (Dalje)

Tehnologija za autonomno upravljanje automobilima je sveti gral automobilske industrije. Ona bi iz korena mogla da promeni način na koji se odnosimo prema transportu. Trenutno je u toku sveopšta trka između proizvođača i kompanija. Jedan od takmičara je i Uber, koji je za potrebe usavršavanja svog sistema izgradio čitav grad.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs