Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Šta se to događa sa Salonom automobila?

Najveća regionalna sajamska manifestacija posvećena automobilima i motociklima, brzini, snazi, točkovima i adrenalinu - Salon automobila i Sajam motocikala, opreme i delova Motopassion koji se održavaju na Beogradskom sajmu - počela je više nego uspešno. O tome govori broj posetilaca tokom prvog dana ovogodišnjeg sajma, koji je neuporedivo veći nego prvog dana prethodnog Salona iz 2015. godine, a značajno veći i od, na primer, prvog dana prošlogodišnjeg Sajma automobila BG Car Show, koji ima malo drukčiju koncepciju i kraće traje.

 (Dalje)

Reklama


Deo ljudskog mozga koji je odgovoran za snalaženje u prostoru isključuje se prilikom korišćenja uređaja i aplikacija za navigaciju, pokazala je studija napravljena u Engleskoj

 (Dalje)

SEAT je ostvario najbolji finansijski rezultat u svojoj istoriju u 2016. Kompanija je napravila iskorak ka održivoj profitabilnosti i zaključila godinu sa profitom od 143* miliona evra (2015: -7 miliona evra), i profit pre oporezivanja od ukupno 232 miliona evra (2015: 6 miiona evra). SEAT je završio godinu pozitivno po oba indikatora i to prvi put od 2007, i ostvario najveći profit u svojoj istoriji.

 (Dalje)

Nemci su pokrenuli istragu nad zaposlenima Daimlera zbog sumnji da su učestvovali u navodnim manipulacijama na uređajima za merenje emisije izduvnih gasova na dizelskim motorima.

 (Dalje)

Prošle godine je objavljeno da je Geely u intenzivnim pregovorima oko kupovine Protona, koji je posebno zanimljiv i kao vlasnik marke Lotus.

 (Dalje)

Kineski proizvođač automobila Geely, vlasnik London Taxi Company (LTC), otvorio je u Velikoj Britaniji 300 miliona funti vrednu fabriku električne verzije kultnog londonskog crnog taksija koji će voziti u gradovima širom sveta.

 (Dalje)

Nije samo aktuelna predsednička kampanja u našoj zemlji kontekst u kom se zadaju niski udarci. Štaviše, u automobilskoj industriji to je konstanta, a sa sve većom željom proizvođača da osvoje nova tržišta, stiže i veća spremnost da se “oplete” po protivniku.

 (Dalje)

Reklama


Renault-Nissan je prošle godine preuzeo 34 odsto (i kontrolni paket) Mitsubishi Motorsa, a u međuvremenu je došlo i promena u planu izbacivanja novih modela.

 (Dalje)

Automobili bez vozača u svetu već uveliko postoje. U Srbiju neće skoro stići, ne samo zbog cene, već i zbog toga što naš zakon to ne dozvoljava. I to nije jedini problem...

 (Dalje)

Prema aktivnostima koje kompanija Jaguar Land Rover ima na polju zaštite autorskih prava, reklo bi se da nas očekuje plodni period s brojnim novim modelima.

 (Dalje)

Nova Mazda na električni pogon stoji u opticaju veće nekoliko poslednjih godina, ali japanski proizvođač automobila najverovatnije tek sada ubacuje rotacioni motor u svoje električno vozilo, koje će doći kao proširenje standardnog opsega.

 (Dalje)

Svemogući Edd China je odlučio da napusti jedan od najvećih projekata pod nazivom "Wheeler Dealer-s"...

 (Dalje)

Aston Martin Rapide S pokretan V12 draguljem odlazi u istoriju, a zameniće ga električna verzija.

 (Dalje)

Opel je počeo proizvodnju jednog od svojih poslednjih modela koji su razvijeni pod okriljem General Motorsa.

 (Dalje)

Izgleda da nekima nije jednostavan put u SUV društvo, pa moraju da uče na vlastitim greškama...

Možda ste još uvek očarani izgledom novog Levantea, pa je samim tim na vašoj listi želja (kada se loto dobitak ostvari). Ipak, razmislite još jedanput.

 (Dalje)

Francuske vlasti zatvaraju istragu protiv Opela jer nisu pronađeni dokazi o varanju povodom emisije štetnih gasova.

 (Dalje)

Posle najave da bi Bentley mogao da izmesti pogone za izradu vozila iz Ujedinjenog Kraljevstva, još jednom tradicionalno britanskom auto-brendu preti preseljenje proizvodnje sa Ostrva.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila BMW predviđa povećanu prodaju i profit ove godine, nakon predstavljanja 40 novih modela i planova za prodaju 100.000 električnih automobila.

 (Dalje)

Karl-Tomas Nojman, izvršni direktor Opela, potvrdio je da se za sada Opel neće širiti na kinesko tržište.

 (Dalje)

Ford je u svojim istraživanjima otkrio da čak 40 posto osoba odustaje od kupovine automobila ako ne mogu da dobiju boju koju žele.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs