Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Iako Porscheov sledeći super ili hiperautomobil na tržište neće stići pre sredine sledeće decenije, jedan od vodećih Porscheovih ljudi Andreas Preuninger je izrazio nadu da se neće raditi o modelu koji će biti pokretan isključivo električnom energijom.

Tačnije, Preuninger je rekao da u Porscheu trenutno ne razvijaju naslednika modela 918 Spyder, ali taj novitet će naravno jednog dana stići na tržište. O smeru u kojem treba da krene njegov razvoj jednog dana se već sada vode razgovori unutar Porschea, a posebno o pogonskom sklopu tog automobila.

Naime, Porsche će svoju električnu priču pokrenuti s produkcijskom verzijom modela Mission E, ali Preuninger, a verovatno i mnogi u Porscheu, nije uveren da će imati smisla razviti i proizvesti u potpunosti električni hiperautomobil. Ipak, Preuninger ostavlja mogućnost da dalji razvoj tehnologije promeni njegov sadašnji stav.

Iako Porsche ne namerava uskoro da ponudi svoj hiperautomobil, uskoro stižu Aston Martin Valkyrie, Mercedes-AMG Project One, a naslednika LaFerrarija navodno možemo očekivati za tri do pet godina, o čemu smo nedavno pisali.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Auto.blog.rs
  čitanja : 244

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs