Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Tradicionalni „Balkan fića fest“, 13. po redu, održan je u Velikom parku, a posetioci su bili u prilici da pogledaju stotinak modela “Zastave 750”. Manifestacija je okupila ljubitelje mezimca jugoslovenske auto-industrije iz zemlje i inostranstva. Fiće su prodefilovale i u Šumaricama.

Na manifestaciji je promovisan i model “Zastave 750”, koji je Udruženju ljubitelja fića poklonio jedan od njihovih članova, kako bi po njemu do kraja godine bio urađen spomenik “Fići” u Kragujevcu.

Udruženje ljubitelja fića Kragujevac organizovalo je manifestaciju u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom i lokalnom samoupravom.

Iz Udruženja ljubitelja fiće poručuju da “Balkan fića festom” žele da očuvaju sećanje na vreme kada se u “Zastavi” godišnje proizvodilo 200 hiljada ovih automobila, a neki od njih su i dalje u voznom stanju.

U Kragujevcu je u period od 1955. do 1985. proizvedeno 923.487 primeraka “Zastave 750”, poznatije kao “Fića”. Poslednji “Fića” sa proizvodnih traka sišao je 18. novembra 1985. godine, i on se čuva u muzeju “Zastava”. "Fića" je automobil koji se izrađivao po licenci italijanskog Fiat-a.

Izvor i foto-galerija na sajtu Infokg.rs
  čitanja : 381

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs