Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Japanski proizvođač automobila je potvrdio da će iskoristiti sledeće Letnje olimpijske igre koje će se 2020. održati u Tokiju kao mesto na kome će predstaviti sledeću generaciju svojih autonomno upravljanih modela. Za sada nije tačno poznato o kojim će se sve modelima raditi ni o kom će tačno nivou autonomnog upravljanja biti reč.

Ova najava je stigla od strane Toyotinog šefa za razvoj sistema autonomnog upravljanja, Kena Koibuchija koji je takođe dodao da će u Tokiju 2020. biti predstavljeni i prototipi sistema autonomnog upravljanja koji će na tržište stići do kraja sledeće decenije. Očekuje se da je u ovom poslednjem slučaju reč o sistemima petog nivoa, odnosno o sistemu autonomnog upravljanja koji ne zahteva nikakav input od strane vozača.

Inače, japanski proizvođači užurbano rade na veoma preciznom mapiranju svih japanskih saobraćajnica, a Koibuchi veruje da će do 2020. svi glavni putevi poput autoputeva biti pokriveni što će omogućiti veoma jednostavno saobraćanje polu-autonomnih vozila širom Japana.

Izvor: Autonet.hr
  čitanja : 223

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs