Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Odličnom rezultatu Mercedesovog modela GLK, koji je u međuvremenu postao GLC, značajno su pomogli i kupci u Kini

Mercedesov crossover GLK nastao je 2008. godine, a s promenom načina označavanja naslednik izuzetno popularnog modela od 2015. godine prodaje se iza oznake GLC.

Kako god, Mercedes je obeležio milion proizvedenih primeraka modela GLK/GLC koji se od početka smatraju premium crossoverima u svojoj kategoriji i najprodavaniji su Mercedesovi modeli koji u oznaci sadrže slovo G.

Uspehu Mercedesa je svakako pomoglo i ogromno kinesko tržište koje je "progutalo" polovinu planirane i realizovane produkcije modela GLC, a zanimljivo je da su dva od tri kupca pomenutog crossovera mlađa od 40 godina. Odmah iza Kine je tržište Sjedinjenih Američkih Država, a GLC se posebno sviđa Amerikankama koje su kupile polovinu od plasirane količine.

GLC se u ovom trenutku proizvodi u tri države (Nemačka, Kina i Finska), a zahvaljujući enormno velikim mogućnostima personalizacije u Mercedesu kažu da skoro i nemaju dva ista primerka. Na vrhu ponude je model GLC 63 koji pokreće AMG-ov biturbo V8 motor, a Mercedes kupcima nudi i Coupe verziju karoserije.

Izvor: Klix.ba

Foto: Mercedes
  čitanja : 214

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs