Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

U Volkswagenu razmatraju budućnost njihovog najmenjeg modela Up, imajući u vidu izazove prodaje malih automobila i zadovoljavanja emsionih standarda u Evropi.

Šef kompanije Herbert Diess s tim u vezi napominje da je Up veoma popularan na određenim tržištima, poput brazilskog, ali priznaje da je to izazovnije u Evropi.

Diess je u izjavi novinarima na sajmu u Frankfurtu rekao da u kompaniji i dalje vide budućnost za taj segment, ali napominje da je kod malih automobila veoma teško spustiti njihovu emisiju ispod 93 ili 95 grama bez dodatnih troškova. To po njemu postaje komplikovano, pa električni Up ima daleko više smisla.

U svakom slučaju, Diess je potvrdio da za zada nije doneta nikakva odluka o budućnosti Up modela, ali dodaje da prodaja malih automobila nije laka i da je to veoma evropski problem.

Budući da Volkswagen Up ima rođaka u vidu Škode Citigo, šef Škode Bernhard Maier kaže da će model Citigo nastaviti da se proizvodi, ali i da ne isključuje mogućnost njegovog povlačenja iz Evrope.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs
  čitanja : 254

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs