Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Prvi čovek Tesle, Elon Musk, najavio je da će ponuda Modela S pretrpeti neke izmene, a pojava jeftinije trojke ubrzala je ukidanje Modela S 75, kao poslednje varijante ovog automobila sa zadnjim pogonom i jednim elektromotorom.

Model S 75 u Americi kreće od 69.500 USD, a startna cena Modela 3 iznosi 35.000 USD. Ipak, očekuje se da će se mnogi kupci Modela 3 odlučiti za doplatne pakete, čime i cena automobila raste pa se približava osnovnom S 75.

Ukidanjem Modela S 75, Model 3 ostaće jedini Tesla koji za pogon koristi samo jedan elektromotor, s obzirom na to da će svi drugi automobili koji izlaze iz pogona ovog proizvođača imati dva motora na struju i samim tim pogon na sva četiri točka.

Nakon 24. septembra, najjeftiniji Tesla S biće model 75 D, koji takođe ima bateriju kapaciteta 75 kWh, dva motora i fabričkki deklariaanu autonomiju u vožnji od 417 km. Njegova cena u Americi trenutno je 74.500 USD.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: arhiva Auto.blog.rs
  čitanja : 153

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs