Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Prema glasinama iz Japana, Toyota će na ambiciozne planove Kine za proizvodnju plug-in hibridnih vozila odgovoriti masovnom proizvodnjom električnih vozila u Kini od 2019. godine.

Naravno, glavni razlog za to jeste što ova kompanija želi da i dalje bude konkurentna na kineskom tržištu. Naime, do kraja 2019. godine u Kini, najmanje 10% prodaje moraju činiti plug-in hibridni automobili, uostalom proizvođače čeka kazna i na kraju uklanjanje sa tržišta. Osnovni model sa kojim će Toyota početi ofanzivu jeste C-HR koji je trenutno dostupan samo u konvencionalnoj i hibridnoj verziji. Nažalost, novi terenac će se prodavati samo na kineskom tržištu.

U početku se očekuje proizvodnja od nekoliko hiljada automobila godištnje, što zapravo i ne zvuči tako puno, ali to je verovatno iz razloga što kompanija čeka da vidi da li kineska vlada čvrsto stoji pri svojoj odluci.

Izvor: Vrelegume.rs / Asahi Shimbun / Reuters

Foto: arhiva Auto.blog.rs
  čitanja : 142

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs