Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Daimler grupa namerava da do 2019. godine izgradi pet postrojenja za proizvodnju električnih baterija za svoje automobile.

Fabrike će biti locirane na tri kontinenta, tri će biti u Nemačkoj, a po jedna u SAD i Kini. To će nemačkom proizvođaču s jedne strane omogućiti da brzo i efikasno reaguje na zahteve tržišta, a s druge da svoje baterije prodaje drugim proizvođačima.

Da bi se taj plan sproveo u delo biće potrebna investicija od preko milijardu evra. Međutim, iako širi svoje kapacitete za proizvodnju baterija, litijum-jonske ćelije će biti nabavljane od drugih proizvođača, što može značiti da se ova kompanija može suočiti s nekim preprekama. Naime, prva i druga fabrika (koja je trenutno u procesu izgradnje) će biti locirane u gradu Kamentz u Nemačkoj, dok će treća fabrika biti izgrađena u Štutgartu.

Daimler grupa je nedavno najavila investiciju od milijardu dolara za izgradnju pogona u u Alabami, u SAD. Peta fabrika će se nalaziti u Pekingu u Kini.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Auto.blog.rs
  čitanja : 120

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs