home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Teško da ima neko ko do sada nije čuo za Concept One. Mate Rimac i njegov tim je prošle godine zadivio svet ovom studijom električnog sportiste. Ako vam je ime i promaklo teško da su vam promakle brojke poput 1.088KS, 3.500 Nm obrtnog momenta ili sprint do stotke za 2,8 sekunde. Kako bilo, Concept One je sve bliže početku proizvodnje, a Rimac Automobili je upravo počeo da prima narudžbine za ovaj hrvatski proizvod.

 (Dalje)Fiat je objavio dizajnersku knjigu “500L: a Fiat Design Approach” koju možete besplatno preuzeti ODAVDE, a u kojoj se na 96 stranica nalazi kompletan pregled dizajn procesa koji je stajao iza modela Fiat 500L čija produkcija počinje ovog meseca u Kragujevcu.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, vodeća češka fabrika automobila "Škoda auto" povećala je investicije u prvom tromesečju ove godine za 71 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na više od 2,5 milijarde kruna (100 miliona evra).

 (Dalje)

Lexusov hibridni kompakt CT 200h osvojio je nagradu Grand Prix za najbolje bezbednosne performanse među svim modelima novih vozila u Japanu, što je ocenjeno u Japanskom Programu Procjne Bezbednosti Novih Vozila (JNCAP). CT 200h je nagrađen sa pet zvezdica na JNCAP 2011, te je prvi model vozila koji prima Grand Prix nagradu prema novim, strožim standardima ocenjivanja ukupne bezbednosti uvedenih 2011. godine.

 (Dalje)

Mercedes u dnevnoj sobi

29 Apr 2012 - 17:36 Vesti Link

Čuveni proizvođač luksuznih automobila pokreće sopstvenu liniju nameštaja.

U saradnji sa italijanskim proizvođačem "Formitalija" (Formitalia), kompanija "Mercedes-benc" (Mercedes-Benz) predstavila je liniju dizajnerskog nameštaja na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Milanu.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, u Rusiji je tokom 2011. prodato 520.000 automobila premijum klase, ili 79 odsto više nego 2010.

 (Dalje)

Nemački nacionalni autoklub ADAC je objavio statistiku kvarova automobila na nemačkim putevima, za 2011. godinu.

 (Dalje)

BMW-ova Olimpijska flota

29 Apr 2012 - 00:23 Vesti Link

U nameri da ponovo skrene pažnju javnosti na činjenicu da je jedan od partnera Olimpijskih igara koje će se ove godine održati u Londonu (od 27. jula do 12. avgusta), bavarski BMW je objavio nove slike i detalje svojih vozila sa oznakama Olimpijskih igara, deo zvanične flote vozila koja će služiti za transport sportista, funkcionera i drugih članova olimpijske zajednice.

 (Dalje)

Saobraćajna policija najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja za prvomajske praznike, ovoga puta uz presretače će koristiti i helikoptere.

 (Dalje)

Pre samo tri godine američki gigant Ford je objavio gubitak od $1.4 milijarde na američkom tržištu uz odlično poslovanje na evropskom tržištu. U prvom tromesečju 2012. godine situacija je bila obrnuta – Ford je ostvario profit od $1.4 milijarde uz odlično poslovanje u Severnoj Americi i gubitke na evropskom tržištu.

 (Dalje)

Aktuelni Aston Martin DBS je svetlo dana ugledao pre gotovo pet godina. Upravo iz tog razloga njegova zamena stiže krajem 2012., ali pre toga društvo iz Gaydona će se od aktuelnog automobila oprostiti posebnom serijom.

 (Dalje)

Bivša britanska premijerka Margaret Tačer jednom je izjavila da se muškarci stariji od 26 godina koji se voze autobusom mogu smatrati luzerima. Ipak, situacija se danas bitno promenila.

 (Dalje)

Sem po brojnim kopijama, kineska auto-industrija privlači pažnju i proizvodnjom vozila starijih generacija, a takav je primer i sa ovim starim Cherokee modelom.

 (Dalje)

Prvi primerak modela One-77 isporučen je u januaru 2011, a nakon nešto više od godinu dana, poslednji automobil iz ove ekskluzivne edicije napustio je pogon Aston Martina u Gejdonu.

 (Dalje)

Mazda je prošle godine obeležila 20 godina od pobede svog trkačkog modela 787B sa rotacionim motorom na trci 24 sata Le Mana, ali je krajem te iste 2011. takođe i najavila kraj proizvodnje Mazde RX-8 (sportski model čiji je zaštitini znak upravo rotacioni motor kao i zadnja vrata koja se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih).

 (Dalje)