Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Investicioni fond emirata Abu Dabi postao je najveći pojedinačni akcionar nemačkog koncerna Dajmler (Daimler) koji proizvodi automobile marke Mercedec-Benc.

 (Dalje)

Reklama


Honda Civic je na ponovljenom ispitivanju procenjena za jedan od najbezbednijih automobila, prema novim nezavisnim rezultatima iz EuroNCAP-a (New Car Assessment Programme).

 (Dalje)

Klub Renault 4 Srbija (www.renault4serbia.com) u nedelju 5. aprila 2009. godine, sa početkom u 10 časova, organizuje okupljanje vlasnika Renaulta 4.

 (Dalje)

Đovani di Filipis, direktor "Fijata Srbija", izjavio je za RTS da će taj italijanski proizvođač automobila do maja proizvesti 2.000 vozila "fijat punto". Postojao je plan da "Fijat Srbija" godišnje proizvede 15.000 vozila. Di Filipis ističe da je taj plan već promenjen.

 (Dalje)

Jedno od najvećih ovogodišnjih iznenađenja u automobilskom svetu doneo je J.D. Power i njegovo istraživanje pouzdanosti automobila. Nakon 14 godina apsolutne dominacije Lexus je primoran da se zadovolji sa trećim mestom i da titulu prepusti Buicku i Jaguaru.

 (Dalje)

Aktuelna svetska ekonomska kriza čini svoje, a njene najnovije žrtve su BMW Z4 M i Lamborghini Estoque.

 (Dalje)

Slovenački premijer Borut Pahor kaže da neće biti otpuštanja radnika u fabrici automobila Revoz u Novom Mestu.

 (Dalje)

Reklama


Posle novog Golfa GTI (ima 2.0 TFSI motor sa 210KS i 280 Nm), stiže i Golf GTD. Naime, prema poslednjim vestima, na predstojećem AMI Salonu automobila u Lajpcigu (od 28. marta do 5. aprila) Volkswagen će održati svetsku premijeru novog Golfa GTD.

 (Dalje)

Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj zvanično je potvrdilo da prodaja Fijatovog "punta" iz Kragujevca počinje za dve, tri nedelje i to istovremeno za kupce koji daju svoja vozila na reciklažu i za one koji dižu povoljan kredit kod poslovnih banaka.

 (Dalje)

Tačnije, otkazan je British International Motor Show 2010, a velike su šanse da se neće ni vraćati u kalendar, jer mu je posećenost i bez aktuelne krize ionako godinama opadala.

 (Dalje)

Nemački BMW očekuje da će, zbog ekonomske krize, obim njegove prodaje automobila pasti za oko 20 procenata u 2009. godini.

 (Dalje)

Tigar Trade, najveći komercijalni entitet u okviru Tigar Grupe, pokrenuo je akciju besplatne kontrole pneumatika  u svojim servisima širom Srbije, u periodu do 16. aprila. Ovom akcijom vozačima se omogućava da u vreme prelaska sa zimskih na letnje uslove vožnje svoje automobile provere po posebno povoljnim uslovima.

 (Dalje)

Kineska kompanija "Čeri automobili" odložila je projekat osnivanja zajedničkog preduzeća s italijanskim "Fijatom" zbog promene tržišnih uslova, izjavio je predsednik "Čerija" Jin Tongjao.

 (Dalje)

Kompanija Tesla Motors je pre nekoliko dana isporučila 250-ti primerak svog već dobro poznatog električnog sportskog automobila Roadster (ovaj primerak je svog novog vlasnika inače koštao 109.000 američkih dolara).

 (Dalje)

Kia na najbolji način slavi 15 godina poslovanja na slovenačkom automobilskom tržištu. Po podacima korporacije Jato Dynamics, koja vodi statistiku novoregistrovanih vozila u Sloveniji, Kia cee'd je u februaru postao najprodavaniji automobil i nakon četiri godine sa trona skinuo slovenački domaći model Renault Clio.

 (Dalje)

Tek završeni 79. Salon automobila u Ženevi (od 5. do 15. marta) privukao je 648.000 posetilaca, ali je to ipak manje nego prošle godine.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, Lancia će tokom ove godine prestati sa proizvodnjom svoje luksuzne limuzine Thesis, koja se na tržištu nalazi od 2002. godine.

 (Dalje)

Primerak američkog supersportiste SSC Ultimate Aero Twin-Turbo, koji je sa svojih 411,76 km/h oborio svetski rekord u maksimalnoj brzini za serijske modele i ušao u Ginisovu knjigu rekorda, može biti vaš, ukoliko naravno imate dovoljno novca za njegovu kupovinu.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je, nakon prvog crash testa u novembru prošle godine, sada ponovo obavila testiranje Volkswagenovog Golfa VI, ali pod novim, oštrijim kriterijumima koji važe od februara ove godine.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila Ford saopštio je danas da će smanjiti svoje kapacitete i troškove u Evropi zbog slabe potražnje na tržištu automobila i pored investiranja 200 miliona evra u fabriku u Kelnu.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs