Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Mercedes je saopštio da je potpisao ugovor sa austrijskom kompanijom Magna Steyr o nastavku proizvodnje svoje G klase sve do 2015. godine.

 (Dalje)

Reklama


Savetnik u Ministarstvu ekonomije Aleksandar Ljubić izjavio je danas Tanjugu da je do sada rezervisano 4.180 automobila "punto" u okviru programa zamene "staro za novo".

 (Dalje)

Italijanska kompanija „Fijat” je pre četiri dana intenzivno počela da renovira proizvodne hale u fabrici automobila u Kragujevcu. Prema rečima savetnika Ministarstva ekonomije Aleksandra Ljubića, već naredne nedelje će u proizvodnim halama, koje obuhvataju montažu, lakirnicu i karoseriju, otpočeti postavljanje novih podova, zato što su stari od drvenih kocki izmešteni.

 (Dalje)

Automobilska proizvodnja u Japanu zabeležila je rekordan pad od 41 odsto u januaru, na godišnjem nivou, što je pad bez presedana od 1967. od kada se ti statistički podaci prate, saopšteno je u Tokiju.

 (Dalje)

Fijat je počeo isporuku delova za automobil "punto 188" koji će početi da se sklapa od kraja marta u pogonima kragujevačke Zastave.  

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja mogao bi uskoro da se nađe na spisku vlade za usvajanje, budući da su usaglašene sve dosadašnje nesuglasice njegovih „autora”, MUP-a i Ministarstva za infrastrukturu. Poslednji sastanak predstavnika ova dva ministarstva, na kojem je konstatovano da ga uz minimalne korekcije treba dostaviti vladi na utvrđivanje, održan je pre tri dana.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volskwagen) objavio je da pokreće novu strategiju za kinesko tržište, sa ciljem udvostručenja prodaje.

 (Dalje)

Reklama


Američki „Dženeral motors” (GM) je saopštio da je izgubio 9,6 milijardi dolara u četvrtom kvartalu poslovanja. Najveći proizvođač automobila u SAD izgubio je ukupno 30,9 milijardi dolara tokom 2008. godine zbog pada potraženje i svetske recesije.

 (Dalje)

Vlada Srbije donela je odluku o kupovini automobila "punto" po sistemu "staro za novo", kojom će moći da se zamene automobili stariji od 10 godina.

 (Dalje)

Indijska kompanija Tata Motors će nakon velikih početnih problema (protesti seljaka za oduzetu zemlju koja je država od njih uzela i dala je Tati Motros, premeštanje fabrike na novu lokaciju), 23. marta konačno startovati sa serijskom proizvodnjom najjeftinijeg automobila na svetu – modela Tata Nano (u salonima dilera u Indiji pojaviće se u prvoj nedelji aprila).

 (Dalje)

Nemačka vlada spremna je da obezbedi Opelu kredit spasavajući ga od finansijske katastrofe koja je zadesila matičnu Opelovu kompaniju, američki Dženeral motors.

 (Dalje)

Slavni “Sitroenov” model DS, ili popularna “ajkula”, proglašen je za najlepši automobil svih vremena, prema glasovima žirija sastavljenog od 20 vodećih svetskih dizajnera automobila, piše magazin "Classic & Sports Car".

 (Dalje)

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će menadžment Fijata doći u Srbiju u drugoj polovini marta na pregovore u kojima će biti precizirana dinamika ulaganja u proizvodnju novog modela automobila u Kragujevcu.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Zbog velikog interesovanja građana za kupovinu „fijat punta” juče je do podneva napravljena lista čekanja na kojoj je zabeleženo više od 510 imena. do toga je došlo zbog toga što je u ranim poslepodnevnim satima rasprodat ceo kontigent automobila "zastava 10", koji su bili na lageru.

 (Dalje)

Francuski Peugeot će iskoristiti predstojeći Salon automobila u Ženevi da, pored potpuno novog modela 3008, javnosti premijerno prikaže i svoj novi 1,5 litarski benzinski MCE 5 VCRi motor, koji će biti izložen u Peugeotu 407.

 (Dalje)

Zastava je danas pre podne rasprodala ceo kontingent od 650 automobila "zastava 10" koji je u ponedeljak pušten u prodaju, kažu u toj fabrici automobila.

 (Dalje)

Honda je objavila da je krajem januara 2009. premašila zbirnu globalnu cifru od 300.000 prodatih hibridnih vozila. Honda je predstavila u Evropi svoj prvi hibrid Insight, koji je bio u masovnoj serijskoj proizvodnji, 1999. godine. Nakon ovog revolucionarnog automobila, usledili su Civic IMA sa četvoro vrata i Civic Hybrid.

 (Dalje)

Toyota planira da 2009. proizvede 6,5 miliona vozila, najmanje u poslednjih šest godina, tvrdi vodeći japanski privredni dnevnik Nikei.

 (Dalje)

Nemački automobilski koncern Folksvagen (Volkswagen) danas je obustavio proizvodnju na pet dana.

 (Dalje)

Dileri Zastavinih vozila danas do 15 časova prodali su 310 automobila "punto" na kredit koji subvencioniše Vlada Srbije, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije Srbije.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs