home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Volkswagen Privredna vozila ostvarila su najbolje rezultate u prodaji vozila u svojoj dosadašnjoj istoriji, tokom 2011 godine.

 (Dalje)Stručni žiri renomiranog stručnog magazina “Race Engine Technology” je nagradio Audi V6 TDI nagradom “Trkački Motor Godine” za 2011.

 (Dalje)

Novi primer privatizacije u auto industriji dolazi nam iz Malezije. Tamošnja vlada, odnosno firma Khazanah Nasional Bhd, koja je u vlasništvu države, prodala je upravljački paket deonica malezijskoj firmi DRB-Hicom koja je u vlasništvu tamošnjeg milijardera Syeda Mokhtara Al- Bukharya.

 (Dalje)

Osim što će bankrot slavne švedske marke automobila SAAB dovesti do toga da će svet automobilizma izgubiti jedan od brendova koji je pravio najpouzdanije i najoriginalnije modele, finansijski fijasko dovešće i do rasturanja istorijske zbirke vozila iz muzeja u Trolhatanu.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u Evropskoj uniji u padu je već četvrtu godinu zaredom. U 2011. isporučeno 13,11 miliona vozila, što je za 1,7 odsto manje u odnosu na 2010. godinu.

 (Dalje)

Na testu polovnih automobila nemačke organizacije Dekra, MX-5 je po treći put osvojio prvo mestu među polovnim sportskim automobilima.

 (Dalje)

Nakon što se prošle nedelje pojavila vest da Volkswagen ozbiljno razmišlja o odustajanju od Roadstera, nove informacije kažu da verovatno neće biti ništa ni od Porschea 550 o kome se govorilo početkom prošlog leta.

 (Dalje)

Vodeća svetska kompanija za sprovođenje tehničkog pregleda, DEKRA, proglasila je Audi A4 najboljim u svim klasama za 2011. godinu. Za marku Audi ovo predstavlja četvrto zaredom priznanje kompanije DEKRA.

 (Dalje)

Ivan Ivanović i Andrej Kulundžić u dvoboju za titulu boljeg vozača, ali i boljeg poznavaoca brenda Alfa Romeo

 (Dalje)

U upravo završenoj godini Jeep je prodao 122,460 (+30%) Wranglera u Americi i još 26,278 (+10%) u ostatku sveta. Ni sam Jeep nije očekivao toliku popularnost pa je odlučio da poveća proizvodnju u jedinoj fabrici u kojoj se Wrangler proizvodi.

 (Dalje)

Nakon što je u avgustu prošle godine u Sankt Peterburgu počela proizvodnja ruske verzije Rio sedana, sada je u tom gradu startovala i proizvodnja novog Ria u hatchback varijanti sa pet vrata.

 (Dalje)

Peugeot je na globalnom nivou prošle godine prodao ukupno 2.114.000 vozila, od kojih je 48 % prodato van evropskog tržišta

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, američki "Ford", zahvaljujući pre svega visokom rastu isporuka u Rusiji i Turskoj, uspeo je da poveća prodaju na evropskom tržištu minule godine, bez obzira na teškoće sa kojima se suočava region.

 (Dalje)

Volkswagenova namera da u skoroj budućnosti lansira nekoliko novih crossovera mogla bi da bude ozbiljno poljuljana. Bar delomično jer rukovodstvo ovog nemačkog brenda navodno ne može da se usaglasi da li VW-u treba crossover sa sedam sedišta ili ne.

 (Dalje)

Zbog greške u kodiranju saobraćajnih dozvola čak deset odsto vozača u Srbiji biće primorano da izvadi nove, zbog čega će im iz džepova biti izbijeno najmanje 1.200 dinara, piše "Alo!". 

"Alo!“ saznaje da je tokom prošle godine došlo je do grešaka prilikom izrade novih saobraćajnih dozvola, a među najčešćim su pogrešno upisani "lični podaci" vozila, poput vrste goriva koje koristi, tipa vozila, broja šasije...

 (Dalje)