home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Naš doprinos obaranju rekorda: 16 zaposlenih u Volkswagen-u stali u Up! 

Up!, novi i najmanji Volkswagen, je veoma prostran automobil. Da bi dokazali ovu pretpostavku, zaposleni u Volkswagen Komunikacijama su postavili nezvanični svetski rekord. Rezultat: ne samo da je moguće da četiri osobe sede udobno u svakodnevnom korišćenju novog Up! – ako se zaista potrude, mnogo više ljudi može stati u isti: 15 žena i jedan muškarac su se stisli u njegovoj unutrašnjosti. Moramo priznati da više uopšte nije bilo udobno!

 (Dalje)Kompaniju Chevrolet Motor osnovali su švajcarski emigrant i inženjer Luj Ševrole (Luis Chevrolet) i američki privrednik Vilijam Durant (William Durant) 3. novembra 1911. godine u Detroitu u državi Mičigan. Sto godina kasnije, renomirana američka kompanija proslavlja stogodišnjicu i odaje počast svojoj prošlosti i budućnosti pomoću dva izvanredna fotografska umetnička dela.

 (Dalje)

Tanjug piše da je Amerikanac Džo Losisero dobio novu "hondu akord", model za 2012, kao nagradu za pređenih milion milja (1,6 miliona kilometara) za volanom svog 21 godinu starog "akorda".

 (Dalje)

Beta piše da Banjaluka planira da za 20 miliona evra izgradi sajamski kompleks, u okviru kojeg bi bila i pista za takmičenja Formule 1 i Moto gran prija.

 (Dalje)

U razvoju elektromobila mnogo je nepoznanica. Istraživači predviđaju da će u narednom periodu bolje ići hibridi koji kombinuju klasična goriva i struju.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, japanski "Nisan" planira da postane "broj 1" u svetu u proizvodnji "zelenih" automobila, procenjujući da bi ukupna proizvodnja vozila nulte emisije štetnih gasova sa francuskim partnerom "Reno" mogla dostići 1,5 miliona.

 (Dalje)

Iako su tokom razvoja novog modela 300 iz Chryslera dolazile vesti o mogućem konstruisanju karavanske verzije popularnog sedana, ti planovi su se na kraju izjalovili.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, Toyota planira da do 2015. počne proizvodnju vozila sa hibridnim sistemom kineske proizvodnje, pošto u toj zemlji završava izgradnju jednog istraživačkog centra.

 (Dalje)

Koncept novog Defendera, koji je Land Rover predstavio javnosti prošlog meseca na Salonu automobila u Frankfurtu, neće tako skoro u proizvodnju. Iako su Britanci najavili da će u prodaju krenuti sredinom ove decenije od toga najverovatnije neće biti ništa jer je dolazak novog Defendera odložen najranije do 2017. godine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Obavezno osiguranje od autoodgovornosti, koje svi vozači plaćaju prilikom godišnje registracije, neće poskupeti u narednom periodu. Iako se spekulisalo da bi cena ove polise osiguranja, koja nije menjana već tri godine, uskoro mogla da bude viša, to se neće dogoditi, potvrđeno je „Novostima“ u Udruženju osiguravača Srbije.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, češka proizvodnja automobila porasla je na godišnjem nivou 11,43 odsto, na rekordnih više od 895.700 jedinica u devet meseci 2011., saopštilo je Udruženje automobilske industrije Češke u Pragu.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs  

U Vladi razmišljaju o vraćanju formule obračuna cene derivata u skladu sa svetskom cenom nafte. Usaglašavanjem sa cenom sirovine na globalnim tržištima, gorivo bi moglo i da pojeftini

 (Dalje)

Vozači iz Srbije će od 1. januara naredne godine moći da putuju u sve zemlje EU i još neke zemlje Evrope bez "zelene karte" za obavezno međunarodno osiguranje vozila.

 (Dalje)

Fiat 500 je osvojio prestižnu nagradu Top Safety Pick za bezbednost koju dodeljuje američki nezavisni institut Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

 (Dalje)

Chevrolet je u trećem kvartalu u svetu prodao 1,2 milion vozila, što je najbolji rezultat za razdoblje od jula do septembra u stogodišnjoj istoriji ovog brenda. U prvih devet meseci 2011. Chevrolet je u svetu prodao 3,6 miliona vozila, a to za brend znači po prodaji najbolju kalendarsku godinu svih vremena.

 (Dalje)