home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


U Kelnu, u Nemačkoj, počela proizvodnja najnovijeg i najmanjeg Fordovog EcoBoost benzinskog motora sa 125 KS. Novi motor sa visokim nivoom efikasnosti je namenjen Ford Focusu.

 (Dalje)Završen je još jedan, i to 36. izbor za nagradu Zlatni Volan (Das Goldene Lenkrad) u organizaciji Bild am Sonntaga i Autobilda.

 (Dalje)

Lancia Thema i Fiat Freemont osvojili maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testovima bezbednosti, dok je sa četiri zvezdice ocenjena Lancia Voyager.

 (Dalje)

Naša poznata slikarka i dizajnerka Jelena Blečić ovih dana je imala priliku da se upozna sa novom Opel Merivom i uživa u komforu i eleganciji koje nudi ovaj jedinstveni minivan.

 (Dalje)

Kupcima u Evropi (tačnije u Holandiji) je ponovo na raspolaganju Volkswagen T2 Camper, doterana verzija klasika iz 60-tih godina prošlog veka, koji se sada proizvodi u Brazilu.

 (Dalje)

Honda Motor Co., Ltd. juče je predstavila potpuno novog humanoidnog robota ASIMO-a koji je opremljen, prvom na svetu, tehnologijom autonomne kontrole ponašanja.

 (Dalje)

Igračima i treneru italijanskog fudbalskog kluba Juventus na raspolaganju će biti flota od 25 Jeep Grand Cherokee vozila kao tehnička podrška tokom ove sezone. Kroz ovo partnerstvo biće ojačane veze između Fiata i slavnog fudbalskog kluba.

 (Dalje)

Kako piše AP, a prenosi Beta, japanska Tojota opoziva 550.000 vozila - većinom u SAD - zbog problema koji bi mogli da otežaju upravljanje automobilima.

 (Dalje)

Audi je već nakon deset meseci ove godine uspeo da pređe brojku od milion prodatih automobila.

 (Dalje)

Kako piše B92, američki General Motors (GM) još uvek nije dao “zeleno svetlo” za prodaju švedskog proizvođača automobila kineskim kompanijama Pang Da i Youngman. Kao nekadašnji vlasnik Saaba i jedna od zainteresovanih strana, američki auto-gigant može da stopira ovu transakciju ako proceni da to nije u njegovom interesu.

 (Dalje)

Pauk će vozila parkirana na pešačkim prelazima odnositi po hitnom postupku uz pomoć video-nadzora.

 (Dalje)

Volkswagen dobija odobrenje od kineskih konkurentskih vlasti da poveća svoj udeo u MAN-u.

Volkswagen Grupa je ostvarila sledeći odlučujući korak na putu ka integrisanoj grupi privrednih vozila koja se sastoji od MAN, Scania i Volkswagen: Kineske konkurentske vlasti su odobrile povećanje udela Volkswagen AG u MAN SE putem obavezne ponude.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Vozači mogu da izmere dubinu šare na svojim gumama pomoću takozvanog šarometra ili dubinomera, a cene ovih uređaja se kreću od 200 do 1.500 dinara. U auto-servisima kažu da dubinu šare mere prilikom redovnih pregleda kola i da ovu uslugu ne naplaćuju

 (Dalje)

Iz japanske fabrike Komacu (Komatsu) u FAS-ov pogon Preseraj stigla je prva od dve linije maksimalno automatizovanih presa najnovije tehnologije koja se primenjuje u Fiat grupaciji. Ta linija sastoji se od pet presa i do sada je instalirana u dve najnovije Fiatove fabrike - u Brazilu i italijanskom gradu Kasino (Cassino). Ukupna vrednost investicije za pogon Preseraj iznosi oko 100 miliona evra.   

 (Dalje)

Toyota Motor Europe (TME) je ove godine osvojila „Ekološku nagradu za proizvođače” na 5. godišnjoj dodeli „Strateških nagrada za proizvođače“, koja je nedavno održana u Dizeldorfu, Nemačka. Organizovana od strane World Trade Group, ova nagrada se dodeljuje za izvanredna dostignuća u evropskoj proizvodnoj industriji.

 (Dalje)