home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Američka agencija J.D. Powers proglasila je BMW serije 5 za “najprivlačniju premijum limuzinu srednje veličine”.

 (Dalje)Kako piše Tanjug, italijanski "Fijat" počeće komercijalnu proizvodnju nove verzije modela "panda" sredinom ovog meseca, čime će ovaj gradski automobil postati prvi proizvod ogromnog domaćeg investicionog programa kompanije od 20 milijardi evra (27,6 milijardi dolara), za koga kritičari kažu da "ne postoji."

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, američki General Motors je opozvao više od 38.000 primeraka modela Pontiac G8 u nastojanju da unapredi način funkionisanja vazdušnih jastuka na prednjim sedištima putnika.

 (Dalje)

Toyota je u Burnaston fabrici u Velikoj Britaniji počela sa proizvodnjoim obnovljenog Avensisa, koji je premijerno prikazan u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Zvuči gotovo neverovatno, ali ovaj podatak je prenošen u evropskim medijima prošle nedelje, a kao izvor se pominjao profesor Herakles Polemarchakis, bivši prvi čovek ekonomskog odeljenja grčke Vlade.

 (Dalje)

Zvučne trake, koje upozoravaju vozače da je sipred njih pešački prelaz, postavljene na beogradskim saobraćajnicama.

 (Dalje)

Podsetimo, argentinske vlasti su obavezale uvoznike da u punoj meri kompenzuju trgovinski deficit izvozom, pa tako BMW iz Argentine izvozi auto-delove, kožu, pirinač i druge poljoprivredne proizvode, Porše lokalno vino i maslinovo ulje, kineski Čeri argentinsko voće, Hjundai orahe, a Micubiši mineralnu vodu. Proizvođač sportske opreme i obuće Adidas izvozi iz Argentine nameštaj.

 (Dalje)

Audi Grupa je nastavila sa uzlaznim trendom i u trećem kvartalu ove godine. Isporučeno je 320.276 vozila što je za 16,7% više nego tokom istog perioda protekle godine. Dodatno, kompanija je generisala prihode od 10,9 milijardi EUR, a operativni profit je povećan na 1,4 milijardi EUR.

 (Dalje)

Nemački Volkswagen i ruska grupacija GAZ su još u junu ove godine dogovorili projekat sklapanja automobila, koji podrazumeva i ulaganje 200 miliona evra u proizvodne kapacitete u Nižnjem Novgorodu.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Osiguravajuće kuće ne uslovljavaju isplatu štete odgovarajućim pneumaticima. Internim aktima nije moguće suspendovati pojedine zakonske odredbe

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, nemački BMW je odlučio da iz Argentine izvozi pirinač jer će tako zadovoljiti zahtev Buenos Ajresa i obnoviti isporuke svojih automobila u tu južnoameričku državu.

 (Dalje)

Tanjug prenosi izjavu predsednika Srbije Borisa Tadić da je ugovor koji je država potpisala sa Fijatom poverljiv zato što je tako insistirao ivestitor.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Ne samo da su benzin i dizel u Srbiji najskuplji u regionu, već je to odnedavno slučaj i sa tečnim naftnim gasom (TNG). Od Srbije su po ceni ovog derivata jeftiniji Rumunija i Bugarska, članice Evropske unije, ali i bogate evropske zemlje poput Luksemburga i Španije. U bližem okruženju je po cenama auto-gasa skuplja samo Slovenija.

 (Dalje)

Kia Motors je dobitnik još jedne iF nagrade za dizajn proizvoda, već četvrte za poslednje tri godine. Naime, nakon Venge, Sportagea i Optime, sada je ovo priznanje dodeljeno i trovratnoj verziji novog Picanta.

 (Dalje)

Kia Motors je najavila izgradnju treće fabrike u Kini kako bi ostvarila još bolje prodajne rezultate na tamošnjem tržištu gde potražnja konstantno raste.

 (Dalje)