Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Samovozeća vozila se već kreću ulicama nekih američkih gradova, ali uskoro ih očekuje “vatreno krštenje” u saobraćajnom haosu Menhetna, gde se pešaci, taksi vozilai, autobusi i bicikli svakodnevno bore da izbegnu sudar.

 (Dalje)

Reklama


Vlada Srbije trebalo bi, kako saznaje "Blic" u četvrtak da usvoji novi Zakon o bezbednosti saobraćaja. U njemu vozače čeka nekoliko novina.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u Evropi pala je u septembru, prigušena padom nemačkog i britanskog tržišta, pokazuju podaci Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA).

 (Dalje)

Škoda Auto Russia i Volkswagen Group Rus slave mali jubilej: sa proizvodnih traka u postrojenju u mestu Kaluga sišao je jubilarni 100.000-ti primerak Škode Rapid proizveden u Rusiji.

 (Dalje)

Prema novim zakonima većine zemalja Evropske unije, do 2040. godine zbog smanjenja emisije izduvnih gasova biće zabranjena prodaja benzin i dizel automobila. Jedino prelazno rešenje do tada stručnjaci Evropske unije vide u vožnji na metan koji je ekološki prihvatljiv ali i dva puta jeftniji od benzina.

 (Dalje)

Dok su španski mediji fokusirani na političku krizu nad Katalonijom, iz Seata su odlučili da odlože objavljivanje imena svog predstojećeg SUV-a.

 (Dalje)

Lamborghini se od svojih početaka oslanja na korišćenje velikih atmosferskih motora, tako da je čak i prvi model 350 GT koristio V12 motor. Šef razvoja kompanije, Maurizio Reggiani najavio je da će kompanija pokušati da ostane verna svojoj tradiciji koliko god će to biti moguće, tako da će i sadašnji motor, koji se ugrađuju u Huracan i Aventador, nastaviti da budu deo ponude.

 (Dalje)

Reklama


Alfa Romeo 164 je jedna od najprepoznatljivijih italijanskih krstarica s kojom je Alfa najavila nova vremena, ali i osigurala večnu slavu Busso motora.

 (Dalje)

Kako prenosi Tanjug, britanska vlada je predstavila plan o ulaganju preko 2,5 milijardi funti (3,31 milijarde dolara) u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksida.

 (Dalje)

Kako prenosi Beta, nemački Dajmler, koji proizvodi automobile Mercedes-Benc, povlači više od miliona vozila širom sveta zbog greške u povezivanju koja bi mogla da dovede do neočekivanog otvaranja vazdušnih jastuka.

 (Dalje)

Lotus će koristiti delove kompanije Geely, u cilju ostvarenja što bolje saradnje.

 (Dalje)

Žestoke polemike vode se oko budućnosti električnih automobila. S jedne strane imamo proizvođače poput Volvoa i Jaguar Land Rovera koji najavljuju elektrifikaciju game, a s druge nemačke proizvođače koji tvrde da su električni automobili neprofitabilni i samim tim neisplativi.

 (Dalje)

Iako je supersportski Ford GT dostupan u samo osam standardnih boja spoljašnjosti, na putevima su se već pojavili primerci ofarbani u neke nijanse kojih nema u zvaničnom katalogu.

 (Dalje)

Vlada će takođe usvojiti predlog za novi prekršaj koji će se zvati “izazivanje povreda neopreznom vožnjom”.

 (Dalje)

Zbog problema sa aktivnim naslonima za glavu kod izvesnih modela napravljenih tokom poslednje decenije, Fiat Chrysler Automobiles kompanija opoziva skoro pola miliona vozila.

 (Dalje)

Momenat koji smo svi čekali mogao bi uskoro postati stvarnost, ali ne na način na koji smo mislili.

 (Dalje)

Britanski diler polovnim vozilima Tom Hartley Junior na prodaju nudi fantastičan primerak legendarnog McLarena F1, i to sa pređenih samo 239 km.

 (Dalje)

Kako prenosi Tanjug, nemačka automobilska kompanija Dajmler pokrenula je proces restrukturiranja poslovanja, u sklopu kog će Dajmlerovo odeljenje za automobile Mercedes-Benc i odeljenje za kamione i autobuse postati dva pravno nezavisna entiteta.

 (Dalje)

LG Chem planira da iduće godine otvori najveću fabriku litijum-jonskih baterija u Evropi, kao deo priprema za masovno pravljenje električnih vozila.

 (Dalje)

Nova Honda Civic ušla je u finale izbora za nagradu AUTOBEST 2018 pod nazivom ““Best buy automobil u Evropi”. Ovo je drugi put da je japanski brend osigurao mesto u finalu, s obzirom na to da je HR-V bio u najužem izboru 2016. godine.

 (Dalje)


Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs