Home Vesti Domaće tržište Video Zanimljivosti Noviteti Tuning Concepts Top secret Predstavljamo Saloni Forum Arhiva Galerija Linkovi O nama

Moderni automobili bi trebalo da imaju prilično precizne kompjutere koji vam, u zavisnosti od stila vožnje, u svakom trenutku mogu reći koliko vam je kilometara preostalo pre nego što ispraznite rezervoar, zar ne?

Čini se da ovo baš i nije tako, budući da ‘na rezervi rezerve’ ostaju značajne količine goriva čak i kad sistem tvrdi da više ne možete prevaliti ni metra.

Dva australisjka komičara, Andi Lee i Hamish Blake, odlučili su da na test stave Audijev SQ5, a sve su snimili kamerom. U stvari, mobilnim i kamerom budući da je ovoj potonjoj ponestalo baterije značajno pre nego što je Audi odlučio da se zaustavi uz put.

Kako se pokazalo - nakon što indikator pokaže autonomiju od ‘0’ km, Audi SQ5 može da vozi još više od sat vremena i da prevali 111 km.

Treba naglasiti da ovaj rezultat zavisi od stila vožnje, pa je s preostalom količinom goriva verovatno bilo moguće prevaliti i više kilometara uz nižu brzinu i nežniju nogu na gasu.

Izvor: Tportal.hr
  čitanja : 480

| More


 
   


   

Reklama

Pravila

Komentari
Dodaj komentar

Zapamti me

Copyright 2006-2017 by auto.blog.rs